BMW išleis naujos kartos 5 seriją – pasirodys ir elektrinis „BMW i5“ sedanas bei universalas  ()

Vokietijos automobilių koncernas BMW ketina jau už poros mėnesių pristatyti naujos kartos „BMW 5“ sedanus, kurie į kelius išriedės šių metų spalį. Nors automobilio dizaino sprendimus ir tikslias charakteristikas gamintojas dar laiko paslaptyje, jis atskleidė, kad naujieji automobiliai bus dar dinamiškesni ir patogesni, taip pat turės naujausią BMW operacinės sistemos versiją 8.5 bei skaitmenines paslaugas. Be to, pirmą kartą šioje serijoje atsiras tik elektra varomas modelis „BMW i5“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BMW 5 serijos automobiliai patenka tarp dažniausiai pirkėjų pasirenkamų BMW modelių Lietuvoje – dėl modernumo ir solidumo juos ypač mėgsta verslo segmento pirkėjai. Esame įsitikinę, kad atnaujinto dizaino, technologinių ir inžinerinių inovacijų, komforto, vairavimo malonumo ir tvarių sprendimų, naujos kartos „BMW 5“ tęs pirmtakų sėkmę. O matydami itin sparčiai augančią elektromobilių paklausą tikime, kad itin didelę paklausą mūsų šalyje turės ir pirmasis šios serijos sedanas „BMW i5“, o vėliau – ir universalas“, – sako BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas.

Gamintojas užsimena, kad dėl itin lanksčios važiuoklės architektūros, „BMW 5“ turės plačią modelių pasiūlą – ir elektromobilį, ir iš tinklo įkraunamą hibridą ir versijas su vidaus degimo varikliais su 48V daline hibridine technologija.

„BMW AG“ valdybos pirmininkas Oliver Zipse taip pat užsiminė, kad koncernas išleis ir elektromobilio „BMW i5“ M versiją bei universalą.

„Elektra varomas „BMW i4 M50“ tapo pavyzdžiu, kad BMW sėkmingai sujungia išskirtinį sportiškumą su elektriniu mobilumu – šis modelis tapo geriausiai parduodamu „BMW M“ automobiliu 2022 metais. Todėl M versiją turės ir naujasis „BMW i5“, – sakė O. Zipse. – O nuo 2024 metų taip pat pasirodys ir elektrinis universalas“.

 

Nuo 1972-ųjų gaminami BMW 5 serijos modeliai yra pamėgti vairuotojų dėl teikiamo komforto ir dinamiškumo. Per pastaruosius 50 metų buvo pristatytos septynios 5 serijos modelių kartos, tad 2023-ųjų spalį prasidėsianti šio sedano gamyba žymės jau aštuntąją.

Per savo istoriją 5 serijos automobiliai tapo vienu populiariausiu premium klasės sedanų pasirinkimu pasaulyje – iš viso jų pagaminta jau daugiau kaip dešimt milijonų.

Naujos kartos 5 serijos sedanas bus gaminamas didžiausioje „BMW Group“ gamykloje Europoje, Dingolfinge (Vokietija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: