Suomija skelbia drebinančią žinią – Ukrainai gali suteikti F/A-18 „Hornet“ naikintuvus  ()

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin ketvirtadienį (kovo 23 d.) neatmetė galimybės, kad Suomija gali nusiųsti į Ukrainą naikintuvus F/A-18 „Hornet“, kad padėtų šaliai kare prieš Rusiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-24 Suomija skelbia drebinančią žinią – Ukrainai gali suteikti F/A-18 „Hornet“ naikintuvus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Priėmėme sprendimą įsigyti naujų naikintuvų, ir taip, manau, kad galime aptarti, ką darysime su šiuo oro laivynu, kurio atsisakome“, – sakė Marin Suomijos laikraščiui „Helsingin Sanomat“, paklausta apie „Hornet“, nurodydamas artėjantį naujų lėktuvų pristatymą.

Atskiroje istorijoje „Helsingin Sanomat“ pranešė, kad Ukraina pateikė oficialų prašymą pradėti trišales Kijevo, Vašingtono ir Helsinkio derybas dėl F/A-18 „Hornet“ lėktuvų perdavimo iš Suomijos. Toks prašymas buvo pateiktas praėjus kelioms savaitėms po to, kai Marin Kijeve susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Apskritai galiu teigti, kad Ukraina, kaip ir visos kitos ES valstybės narės ir šalys partnerės, paprašė Suomijos pagalbos, siekdama, kad šaliai būtų suteikta daugiau ginkluotės“, – sakė ji. „Jų poreikiai ypač susiję su amunicija ir visomis medžiagomis, kurios kasdien suvartojamos Ukrainoje, tačiau jiems reikia ir sunkesnės technikos – tiek tankų, tiek oro gynybos, tiek naikintuvų“.

„Ukrainos rėmimo linija yra vieninga. Diskusija dėl, pavyzdžiui, naikintuvų pristatymo Ukrainai, plačiai vyksta Europos lygmeniu, daugelis šalių yra priėmusios tokius sprendimus. Negalime išvengti šios diskusijos ir Suomijoje, bet ši taip pat yra priešais mus“, – laikraščiui sakė Marin.

 

Nepaisant to, Suomijos gynybos ministras Antti Kaikkonenas ketvirtadienį pareiškė, kad nenori suteikti Ukrainai jokių savo šalies F/A-18 „Hornet“, rašo „Reuters“.

„Mano, kaip Suomijos gynybos ministro, požiūris yra toks, kad mums reikia šių naikintuvų, kad apsaugotume savo šalį“, – spaudos konferencijoje sakė Kaikkonenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(8)
(14)

Komentarai ()