Maskva turi problemų: dėl S-400 supykdė vieną artimiausių Rusijos sąjungininkų  ()

Rusija negali tiekti gyvybiškai svarbių gynybos atsargų Indijos kariuomenei dėl karo Ukrainoje, pranešė Indijos oro pajėgos (IAF). Ir tai pradeda kelti pyktį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Delis nerimauja, kad Maskvos invazija į Ukrainą 2022 metų vasarį gali turėti įtakos kariniams tiekimams iš didžiausio Indijos gynybos įrangos šaltinio. IAF pareiškimas yra pirmasis oficialus tokių trūkumų patvirtinimas.

IAF pareiškimas buvo pateiktas parlamento komitetui, kuris antradienį (kovo 21 d.) paskelbė jį savo svetainėje. IAF atstovas komisijai sakė, kad Rusija šiais metais planavo „didelį pristatymą“, kuris neįvyks ir tai kelia dideles problemas Indijai. 

Rusijos ambasados Naujajame Delyje atstovas spaudai sakė: „Neturime informacijos, kuri galėtų patvirtinti teiginį“.

Didžiausias šiuo metu vykdomas pristatymas yra S-400 oro gynybos sistemos, kurias Indija nupirko 2018 metais už 5,4 mlrd. USD. Trys iš šių sistemų buvo pristatytos ir laukiama dar dviejų.

IAF taip pat priklauso nuo Rusijos dėl atsarginių dalių teikimo naikintuvams Su-30MKI ir MiG-29, kurie yra pagrindinė Indijos oro atrama.

Rusija ir prieš ją buvusi Sovietų Sąjunga dešimtmečius buvo pagrindinis Indijos ginklų ir gynybos įrangos šaltinis.

 

Remiantis naujausiais Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto duomenimis, Rusijai teko 8,5 milijardo dolerių iš 18,3 milijardo dolerių, kuriuos Indija išleido ginklų importui nuo 2017 m.

Per pastaruosius du dešimtmečius Naujasis Delis siekė sumažinti savo priklausomybę nuo Maskvos ir žvelgė į vakarus į Prancūziją, JAV ir Izraelį.

Taip pat skatinama Indijos įmones gaminti daugiau vietinės produkcijos bendradarbiaujant su pasauliniais žaidėjais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()