Tikra sensacija – rusus užpuolė Irano raketos „Fadak 2“: kas vyksta? (Foto)  ()

Sviediniai buvo pagaminti Irane 2022 m. ir naudojami su „afganistanietišku“ sraigtasparniu Mi-17V5.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prieš Rusijos užpuolikus naudoja 80 mm nevaldomas iš oro paleidžiamas raketas iš Irano. Apie tai kovo 23 d. socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė „Ukraine Weapons Tracker“ ekspertai.

„Nuotraukose matyti, kad Irano raketos S-8OF HE-FRAG, žinomos kaip „Fadak 2“, ruošiamos naudoti su buvusiu Afganistano pajėgų sraigtasparniu Mi-17B5“, – pažymėjo ekspertai.

Vienoje iš nuotraukų matyti sraigtasparnio Mi-17V5 apginklavimas šiomis B-8B20 raketomis, kurias JAV viename iš pagalbos paketų atidavė Ukrainos kariuomenei.

Pasak organizacijos, raketos „Fadak 2“ buvo pagamintos 2022 m., o tai rodo, kad neseniai buvo pristatytos nežinomos šalies.

 

„Svarbu pažymėti, kad raketos aiškiai nebuvo perimtos iš kontrabandos, kurią Iranas gabena Jemeno husių sukilėliams“, – pažymėjo UWT komanda.

„Fadak 2“ raketos sveria 11,4 kg, iš kurių 3,8 kg yra kovinė galvutė. Taikinio nuotolis yra nuo 1300 iki 4000 metrų, sviediniai skirti pataikyti į gyvąhą jėgą ir lengvai šarvuotas transporto priemones.

Sraigtasparniai Mi-17V5 buvo nupirkti JAV ir buvo skirti Afganistano pajėgoms, tačiau po talibų įsigalėjimo, šie orlaiviai buvo perduoti Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()