Ukraina turės net 200 smogiamųjų „Punisher“ - kas tai per ginklas  ()

Šiuo metu ukrainiečiai fronte naudoja 48 bepiločius orlaivius „Punisher“, tačiau iki metų pabaigos jų skaičius išaugs keturis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos bendrovė „UA Dynamics“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms planuoja pagaminti daugiau nei 150 naujų bepiločių orlaivių „Punisher“.

Kovo 20 dieną „UA Dynamics“ pagamino ir Ukrainos kariuomenei perdavė penkis naujus „Punisher“ kompleksus, kuriuose, be drono, yra antžeminė stotis, trys baterijos, antena, laidai, moduliniai komponentai, balistinė skaičiuoklė ir paleidimo katapulta. Taigi šiuo metu jau 48 „Punisher“ dronai sėkmingai dirba ir naikina Rusijos karius fronte.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės supratimo apie būtinybę perduoti patirtį ir gerinti rezultatus dėka pradedame vieną įdomų projektą, kuris leis iki šių kalendorinių metų pabaigos sukurti 200 „Punisher“ įgulų“, rašo „UA Dynamics“.

Nuo 2016 metų „UA Dynamics“ tiekia „Punisher“ kompleksus Ukrainos kariuomenei, daugiausia Specialiųjų operacijų pajėgoms. Dar iki 2022-ųjų invazijos pradžios Ukrainos kariai spėjo apie 120 kartų panaudoti „Punisher“ dronus.

Pagrindiniai „Punisher“ pranašumai - maža kaina, ilgaamžiškumas ir daugkartinis panaudojimas. „Punisher“ skrenda pakankamai tyliai, nepalieka ryškaus terminio pėdsako, todėl retai yra numušamas.

„Punisher“ gali nešti ir numesti iki trijų 72 mm 2 kg sveriančių sviedinių. Jų yra skirtingų - kai kurie yra pritaikyti šarvuotai technikai, kiti - kariams naikinti. Gamintojo teigimu, bombų tikslumas, kai jos metamos iš 400 m aukščio, yra +/- 4 m, o tai prilygsta M982 „Excalibur“ artilerijos sviediniui. Tiesa, „Punisher“ įprastai taikosi į nejudančius taikinius, nors kartais pavyksta sunaikinti ir judančią techniką.

 

„Punisher“:

  • Atstumas tarp sparnų galų: 2 m;
  • Kreiserinis greitis: 80 km/val.;
  • Maksimalus greitis: 198 km/val.;
  • Skrydžio nuotolis: iki 45 km;
  • Maksimalus skrydžio aukštis: iki 400 m.
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()