JAV ima abejoti, jog Ukraina sugebės susigrąžinti visas savo teritorijas  ()

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas mano, kad galutinį sprendimą dėl teritorijų priims tik Ukraina, tačiau negalima leisti Rusijai laikui bėgant vėl pulti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Anthony Blinkenas neatmeta scenarijaus, kad Ukrainai nepavyks kariniu būdu išlaisvinti visų savo teritorijų. Tai jis pasakė per savo kalbą Kongrese, kovo 23 d. pranešė „France 24“.

Jo nuomone, nereikėtų atmesti varianto, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšio lauke nesugebės atkovoti visos Ukrainos teritorijos, turime pasiruošti viskam. Tačiau kartu sprendimą, kaip, kada ir ką išvaduoti, priims tik Kijevas.

„Manau, kad Ukrainoje yra teritorijų, dėl kurių ukrainiečiai pasiryžę kovoti. Tačiau taip pat gali būti teritorijų, kurias jie nuspręs susigrąžinti kitais būdais“, - sakė Anthony Blinkenas.

 

Taip jis atsakė į Respublikonų partijos atstovo Chriso Stewarto klausimą, ar JAV rems Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pastangas susigrąžinti laikinai okupuotą Krymo pusiasalį.

„Dėl bendro intereso nenorime, kad tai būtų išspręsta tokioje vietoje ir tokiu būdu, kai rusai tiesiog persitvarko, persiginkluoja ir vėl puola“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: