„Tai visiška katastrofa“. Putinas grubiai apgavo Xi Jinpingą, Kinija įsiutusi  ()

Vos tik Kinijos vadovas Xi Jinpingas išvyko iš Maskvos, Rusijos valdžios institucijos iš karto grįžo prie senų grasinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsirado dar vienas patvirtinimas, kad Kinijos vadovo Xi Jinpingo vizitas į Maskvą buvo visiška katastrofa. Į tai „Telegram“ paskyroje atkreipė dėmesį Rusijos tinklaraštininkas, socialinių krizių ir katastrofų ekspertas Anatolijus Nesmianas (El Murid).

Jis priminė, kad per šį vizitą Xi ir Putinas bendrame pareiškime pabrėžė, kad branduolinis karas yra nepriimtinas. Tai aiškiai buvo Putino pažadas Xi neiti toliau su branduoliniai grasinimais. Tačiau vos tik Kinijos lyderis paliko Rusijos teritoriją, Kremlius vėl ėmė grūmoti „branduoline lazda“.

Šis svarbus darbas buvo patikėtas Dmitrijui Medvedevui, Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojui, kuris jau prarado bet kokią reputaciją. Jis pareiškė, kad Rusijos Federacija neva panaudos branduolinį ginklą, jei ukrainiečiai imsis išlaisvinti Krymą.

Muridas tokią Rusijos valdžios retoriką laiko Xi vizito nesėkmės rezultatu.

„Matyt, Kremlius pasirodė itin nusivylęs nuliniu Xi Jinpingo vizito rezultatu, todėl įprastai metė visus viešus įsipareigojimus, įskaitant iškilmingą Putino ir Xi Jinpingo pareiškimą dėl branduolinių ginklų naudojimo nepriimtinumo šiuolaikiniame pasaulyje“, - rašė ekspertas.

Medvedevui buvo patikėta ši misija, nes jis garsėja neadekvatumu ir priklausomybe nuo alkoholio. Tiesioginių skundų iš Pekino atveju būtų lengva suversti kaltę Saugumo Tarybos sekretoriaus pavaduotojui, pažymint, kad tai esą buvo jo asmeninė nuomonė.

 

Muridas įspėjo, kad Kinija neignoruos tokio grubaus rusų padaryto susitarimo pažeidimo. Tikėtina, kad Pekinas tai priims kaip asmeninį įžeidimą, bandymą pažeminti.

„Kinai asmeninių dalykų į politiką neįtraukia, tačiau įžeidimai ir pažeminimai yra užrašomi... Kada nors kinų užrašų knygelė su pastabomis bus visiškai užpildyta“, - sakė rusų ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(7)
(171)

Komentarai ()

Susijusios žymos: