Grandiozinis planas: Ukraina ruošia ginkluotę, kuri „pakeis karo taisykles”  ()

Ukraina ruošiasi naujam karo etapui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausybė bendradarbiauja su 80 skirtingų dronų gamintojų. Kai kurie iš jų anksčiau gamino dronus civiliniam naudojimui. Tai sakė Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, rašo „Reuters“.

Ministro teigimu, kariuomenei reikia šimtų tūkstančių bepiločių orlaivių, kurių Krašto apsaugos ministerija tikisi gauti iš šalies ir užsienio kompanijų. „Nepilotuojami orlaiviai gali pakeisti žaidimo taisykles mūšio lauke taip pat, kaip tai padarė tikslios Vakarų raketų sistemos praėjusiais metais“, – sakė Reznikovas, neabejotinai omenyje turėdamas HIMARS ir M270.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija taip pat stengiasi modernizuoti savo dronus. Tačiau Ukraina po Rusijos invazijos pradžios praėjusį vasarį padidino savo dronų gamybos pajėgumus „kelis kartus“ .

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas teigia, kad 2023 metais dėmesio centre atsidurs dronai-kamikadzės.

Žurnalistai taip pat kalbėjosi su Pietų Danijos universiteto profesoriumi Jamesu Rogersu, kuris teigė, kad Ukrainos dronų pajėgumai vis dar atsilieka nuo Rusijos ir jos Irane gaminamų „Shahed-136“.

 

„Reuters“ priminė, kad Rusija ne kartą teigė, kad Ukrainos dronai jau atakavo jos teritoriją. Tačiau Reznikovas teigė, kad Ukraina su šiais incidentais neturi nieko bendra.

Kalbėdamas apie išpuolius apskritai, Nacionalinio saugumo tarybos vadovas Danilovas teigė, kad teoriškai kai kurios atakos Rusijos teritorijoje tam tikromis aplinkybėmis gali būti pateisinamos. „Jei yra objektas, kuris daro žalą mūsų šaliai... Mes privalome sunaikinti tuos objektus. Tai yra karas“, - sakė Danilovas.

(64)
(1)
(63)

Komentarai ()