Nesibaigiančios diskusijos: kaip kompensuoti piratavimo nuostolius? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gunmanas 2010-04-05 13:27
Iveskite mokesti prezervatyvams, kad butu galima kompensuoti isprievartavimo aukoms patirta zala
ligonis 2010-04-05 13:57
tai nusiperku as ta 1,5TB harda is parduotuves, sumoku 15lt mokesciu uz tai, kad gaunu galimybe talpinti nelegalia informacija. o tai kaip man paprastam zmogui eiti, kad atgauciau tuos 15lt ir kad irodyciau jog ten zadu laikyti savo atostogu nuotraukas?
Bax 2010-04-05 14:23
Gramatikos nacis sako: "Lietuvos autorinių teisių gynėjai jau bando jas apmokestinti, tačiau šie planai susidria su dideliu verslininkų pasipriešinimu, o ir pati Lietuvos Vyriausybė neturi aiškios pozicijos šiuo klausimu."
KarolisS 2010-04-05 14:35
„Mes manome, kad ta procento suma yra galima ir autoriai turi teisę reikalauti padengti tuos nuostolius, kuriuos jie patiria dėl . Europoje tai egzistuoja arba priešingu atveju valstybė prie kiekvieno žmogaus turėtų pristatyti policininką ir daryti taip, kad žmogus negalėtų kopijuoti“, – sakė jis. Jei kopijavimas bus teisėtas, aš visiškai sutiksiu mokėti tą papildomą mokestį, bet apie jokį teisėtumą niekur nekalbama! Visiškai nesiruošiama keisti to įstatymo, t.y. kopijavimas vis tiek bus neteisėtas, bet mes būsim priversti mokėt debiliškus mokesčius.
EDman 2010-04-05 14:39
Su situo mokesciu butu taikomi dvigubi standartai jau: 1. Mokestis uz tai, kad tu potencialiai gali savo reikmems atgaminti kokia nors informacija (itariu yra kalbama apie nelegalu atgaminima, nes kokio velnio reikalingas mokestis tai informacijai, uz kuria jau sumokejai t.y. nusipirkai?). 2. Bet kartu ir baudos yra numatytos uz ta pati atgaminima (mat nelegalu). Cia panasiai butu ivesti mokesti uz tai, kad tu potencialiai gali nuzudyti kita zmogu, potencialiai gali pavogti masina, potencialiai gali ka nors apvogti ir t.t. Labai geras pastebejimas buvo del popieriaus apmokestinimo, juk ten galima atspausdinti autorinemis teisemis apsaugota informacija kaip nuotraukas ir t.t.! Tiesiog ideali nisa nusikalstamumui plisti
Mitas 2010-04-05 14:59
Eilinis bandymas pralobti tautos sąskaita. Pažeidžiamios nesiekiančių piratauti žmonių teisės, nes jie tą mokestį mokės tiesiog už nieką. O autoriams iš surinktų lėšų bus skiriama tik dalelė, tad nereikia sakyti, kad mokestis skirtas autoriams išlaikyti. Daugelis autorių, jei ne visi, gyvena geriau nei dažnas vargiai besiverčiantis Lietuvos žmogus, kuris apie poilsį kažkur svetur gali tik pasvajoti...
MindaugasV85 2010-04-05 15:26
Man įdomu kurioj vietoj autorius čia patiria nuostolius: a) kai aš jo muzikinį kūrinį parsisiunčiu internetu; b) kai aš jo kūrinį įsirašau į cd; c) kai aš jo kūrinį paklausau iš to cd; d) kai aš ateinu į parduotuvę nusipirkti jo kūrinio, bet prisimenu, kad galiu parsisiųsti ir neperku? O gal kai parsisiunčiu ir nusprendžiu, kad tai visiškas šūdas, už kurį tikrai nebūtų verta mokėti pinigų? Tada apsidžiaugiu, kad nepirkau cd, kuris buvo taip išreklamuotas.
dariusss 2010-04-05 17:09
jei latgaa gauna už "sanaudas" 10% nuo 4000 000lt o latgoi dirba 36 darbuotojai tai išeina, kad per mėnesį latgaa darbuotojams padidėtu apie 1000lt atlyginimas. Visai neblogai Vatekune kai net pats sakai "mes čia darbo daug neidedame"?
Valdemaras7 2010-04-05 17:24
Labai įdomu ar autoriai sumoka duoklę Aukščiausiajam Kūrėjui? Juk visos jų kūrybos užuomazgos atėjo iš aplinkos kurioje jie gyvena... ir netgi MES esam prisidėję prie tos aplinkos formavimo. Todėl reikalauju, kad tam tikras procentas iš autorių būtų mokamas ir mums, vartotojams.
kionig 2010-04-05 17:26
nera ko cia diskutuot, piratavom ir pirataujam toliau ir nesukam galvos, na siaip tas mokestis tai tikrai fignia.
immortallt 2010-04-05 18:45
Lietuvoj nera autoriu kuriu kurinius pirktu jei nebutu galima kopijuoti O seip tai, autoriai nieko negauna is disku (jei kalbame apie muzika). Jie gauna tik is koncertu, o diskai tik centai. Beje tie skaiciai apie nuostolius, prarastas darbo vietas ir t.t. yra is pirsto lauzti. Lygiai taip pat galiu pasakyti, kad jeigu mane isrinktumete i ES parlamenta ir paskirtumete finansus tvarkyti butu sukurta 2,573 milijonu nauju darbo vietu ES salyse ir dar tiek pat ne ES. Bet kadangi manes niekas neisrenka, tai visi patiriame siaubinga zala.
Mindaugas321 2010-04-05 21:03
zinai as tau tikrai pritariu nes pavyzdziui ne visi sau gali leisti pirkt programas kuriu verte prasideda nuo tarkim 100lt ir kas is to kad pasitaupes ja nusipirktu praais kiek laiko atsiras koks atnaujinimas ir jis tos pasenusios programos negalesu naudoti nes ji prasys butino atnaukinimo kuris dar papildomai kainuoja. Taip pat nereiktu pamirsti nesaugiu internetiniu pervedimu ir apgavysciu.
bahuriux 2010-04-05 22:23
Jo. Tik pridesiu, jei norit saugiai piratauti, kad neprisikabintu, tai naudokit proxi, pvz rasti reikiama torrent failiuka galesite per kokia OperaTor saugia narsykle+Tor proxi tinklas, nebandziau, bet opera turi torrent siuntimo funkcija, manau ir OperaTor irgi turi sita funkcija. Arba naudokit emule, ten nelabai lieka IP ir dar kasnors, o beto yra protokolo klaidinimo funkcija ir neblogai eina rasti itin retu failu, netik nelegaliu, zinoma yra ir legaliu retu failu, tik emule veikia nepalyginamai leciau uz torrent, bet daugiau eina rasti visko. Sekmes nenaudeliai piratai Na jei susimokam sita mokesti, tai betkoks kopijavimas yra jau atlygintas autoriams ir piratavimas yra legalus, ka ten piratavimas, tokio termino isvis nebeliks po sito istatymo priemino. Kaip gerai kad pagaliau prieme visoms pusem priimtina istatyma ir visi liks patenkinti O as bereikalo mokinu jus saugiai piratauti
AirDog 2010-04-06 01:08
Kažkaip nekalbama apie žaidimų ir programinės įrangos kūrėus, o kuo jie blogesni..?
povilas a. 2010-04-06 02:13
man šioje vietoje labiausiai nepatinka ne surenkamas mokestis, o jo paskirstymas. Jei aš tiksliai žinočiau, kur eina tie pinigai ir jie tikrai eitų tiems atlikėjams, kuriuos kopijuočiau ar dar kaipnors apvogčiau, tada būtų suprantama. O toks mokestis į bendrą katilą tai ....
Nerkus 2010-04-06 08:11
idomu kaip jie paskaiciuoja piratavimo nuostolius. na elementarus pavyzdys, as naujojuosi fotoshopu, todel yra skaiciuojama, kad as jau padarau kompanijai XX lt nuostoli. bet jei man reiktu pirkti paciam fotoshopa, tai tada as naudociau gimp'a, kuris yra nemokamas, arba kita nemokama programine iranga. tokiu atveju jau nuostolis nebebus skaiciuojamas. taip pat ir su windowsais, jei man juos reiktu pirkti, as namuose tikrai naudociau linux. na darbe jau be windowsu neissiversciau.
Smėlis 2010-04-06 08:34
ne nu viskam yra riba. bijau, kad reiks eit su šakėm. kitaip nieko nebus.
Mindaugas321 2010-04-06 11:12
Slepk tu tais sakes jau tie laikai praejo dabar populeru bombike kam numest ne mokesciais reikia spresti piratavimo problema. Tiesiog ne visi lietuvei yra tokie turtingi kad galetu viska legaliai daryti irs viskas
kionig 2010-04-06 13:49
Nu tai gali ikurti savo antipiratine imone ir daryti konkurencija megztukui
Recon 2010-04-06 16:29
Ne, nu cia apsurdas . Kodel as turiu moketi uz laikmena daugiau, nei ji verta? Kodel as dar turiu papildomai sumoketi kazkam, kai as perku ta laikmena, nes neva as i ja galiu isirasyti nelegalios informacijos ir keistis su kitais? Jeigu pardavejai nezino ar as darysiu nusikaltima, nezino ar as keisiuosi nelegalia informacija su kitais, kodel as turiu moketi brangiau?? O gal as esu koks fotomeninkas ir ta laikmena naudosiu vien tik savo padarytom nuotraukom talpinti... Tai gal apmokestinkim atsuktuvus? Juk koks vagis nusipirkes atsuktuva ar dar koki kita daikta gali bandyti tai panaudoti apiplesimui... O gal kokias plytas apmokestinkit papildomai, nes as nusipirkes ta plyta galiu kam nors paleisti i langa???