[ŽT] Čečėnija kyla prieš Kremlių? Skelbiama, kas nutiko Grozne (Foto)  ()

Čečėnija prisimena, kad respublika visada kovojo už nepriklausomybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Vladimiras Putinas ir toliau siekia „rusiškų žemių surinkėjo“ statuso, jo faktinai valdoma Čečėnija prisimena, kad respublika visada kovojo už nepriklausomybę. Ko gero, Grozne jie nusprendė pasinaudoti akimirka ir pareikalauti pasitraukimo iš Kremliaus įtakos orbitos.

Praėjus metams ir mėnesiui po visapusės Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą, Grozno centre, „Minutkos“ tunelyje Kadyrovo prospekte, pasirodė reklaminiai stendai su respublikos inteligentijos atstovais, kurie buvo kovos „vedliai“ už regiono nepriklausomybę. Ekrane su portretais puikuojasi užrašas „Atgaiviname vainachų inteligentijos įvaizdį“.

Pasak Rusijos „Telegram“ kanalo „VČK-OGPU“, įdomiausias iš pavaizduotų žmonių yra rašytojas ir istorikas Abdurachmanas Avtorkhanovas. Antrojo pasaulinio karo metu jis priešinosi SSRS, todėl perėjo į Vokietijos pusę ir buvo laikraščio „Gazavat“ vyriausiasis redaktorius, kurio epigrafu buvo žodžiai: „Alachas yra aukščiau mūsų, o Hitleris su mumis“. Vėliau, gyvendamas Vokietijoje, buvo Ičkerijos, Dudajevo ir Maschadovo prezidentų atstovas.

 

Pirmasis ekrane – „Nepriklausomos Ičkerijos“ himno autorius Abuzaras Aidamirovas. Antrasis – Jusupas Temerkhanovas, kuris, remiantis tyrimo medžiaga, nužudė pulkininką Budanovą ir buvo pripažintas kaltu dėl 18-metės čečėnės Elzos Kungajevos pagrobimo ir nužudymo.

Trečiasis – karo gydytojas, karo Čečėnijoje metu išgelbėjęs Šamilo Basajevo gyvybę.

Turbūt įdomiausia dalis Kremliuje tik bus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: