[ŽT] Reznikovas atskleidė, kada į karą bus mesti „Leopard 2“ tankai  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas Estijos nacionaliniam transliuotojui ERR papasakojo, kada Ukrainos jau gauti „Leopard 2“ tankai išvys mūšio lauką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Leopard 2“ ateityje taps vienu iš pagrindinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ramsčių. Tokio tipo tankus Ukrainai perduos Vokietija, Lenkija, Norvegija, Kanada, Ispanija, Suomija, Švedija ir, turbūt, dar kelios šalys. Ukrainoje jau yra bent 22 „Leopard 2A4“ tankai - 14 iš Lenkijos ir 8 iš Norvegijos. Nemažai ukrainiečių „Leopard 2“ įgulų jau yra apmokytos, Ukrainoje yra technikai, amunicijos, atsarginių dalių. Tai kada tie „Leopard 2“ keliaus į mūšį?

Oleksijus Reznikovas atsakė į šį ERR eteryje užduotą klausimą - „Pamatysite juos kontratakoje, kai nuspręs mūsų generalinis štabas. Jis dabar planuojamas keliomis kryptimis. Sprendimas priklauso nuo to, koks momentas tinkamiausias. Be to, viskas priklauso nuo oro sąlygų. Pavasarį mūsų žemė labai šlapia. Galima naudoti tik vikšrines mašinas. Manau, kad juos pamatysime balandžio-gegužės mėnesiais.“ 

 

Ir Ukraina yra patenkinta jau gautais „Leopard 2“ tankais, pabrėžė Reznikovas - „Tarsi „Žigulį“ lygintum su „Mercedes“. Toks skirtumas“. Aišku, kalbama apie tai, kad iki šiol Ukraina pasikliovė sovietų gamybos tankais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: