„Smogs 50 000 karių armija“. Pulkininkas perspėja apie pavojų  ()

Zaporižios ir Chersono kryptimis rusai jau pradeda pereiti į gynybinę poziciją, tačiau Donecko ir Luhansko kryptimis, priešingai, vėl bandys eiti į puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu įsibrovėlių koviniame rezerve yra iki 50 000 žmonių, o kai žemė per kelias savaites išdžius, jie vėl pradės vykdyti puolimo operacijas.

Tai karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Romanas Svitanas paskelbė interviu su Natalija Vlaščenka, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Anot Svitano, okupantai bandys įvykdyti keletą puolamųjų „priemonių“ visoje Donecko ir Luhansko frontų linijoje, galbūt taške, už 10–15 kilometrų. Kyla grėsmė Kupjanskui, Kreminai, Svatovui, Bilohorivkai. Jie taip pat bandys nokautuoti Bachmutą ir, žinoma, Avdijivką, Marjinką ir Vuhledarą.

„Tai yra taškai, kur jie jau bandė judėti, na, jie bandys dar kartą, dalyvaujant tiems penkiasdešimčiai tūkstančių. Mums geriausias variantas yra išlaikyti juos gynybos linijoje Donecko ir Luhansko srityse“ – sakė karo ekspertas.

 

Tada Svitanas pareiškė, kad pagrindinė bet kurios kariuomenės užduotis yra priešo kariuomenės pašalinimas.

„Prie bet kurios sienos ir bet kuriame taške reikia likviduoti rusus su ginklais ir deportuoti rusus be ginklų. Negalime leisti tokios situacijos, kaip buvo su rusų išėjimu iš Iziumo arba iš dešiniojo Dnipro kranto. Juos reikia likviduoti“, – pabrėžė pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(78)
(1)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: