„NATO Putinui atrodys kaip mielas prisiminimas“ – skelbiama apie naują galingą aljansą Europoje (Video)  ()

„Ko gero, tik Nikolajus II gali konkuruoti su Putinu, kiek žalos jis padarė Rusijos civilizacijai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai visapusiškai įsiveržus į Ukrainą, Suomija ir Švedija panoro tapti NATO narėmis, 2022 metų liepos 5 dieną jau buvo pasirašytas jų įstojimo į Aljansą protokolas. Putinas, norėdamas atitolinti NATO nuo Rusijos, dar labiau priartino ją prie savęs, gavęs 1200 km pasienyje su taip nekenčiamu kariniu-politiniu bloku. Tačiau tai dar ne pabaiga.

Pasak karo istoriko Grigorijaus Tamaro, po kelerių metų NATO V. Putinui gali atrodyti kaip baltų belakstančių šunų gauja, nes dėl kilusio Rusijos ir Ukrainos karo Europoje gali susiformuoti galingas naujas geopolitinis aljansas.

Tokią nuomonę ekspertas išsakė interviu su Nataša Vlaščenka, kurį galima peržiūrėti „Vlast&Vlashchenko“ „YouTube“ kanale.

„Jau seniai sakau, kad, ko gero, jau subrendo situacija, kai vienaip ar kitaip, prisitaikius prie šiuolaikinių politinių realijų (nesikabinėkit prie termino, kurį dabar tarsiu), atsiras tam tikros Sandraugos formos atkūrimas“.

Anot jo, tai bus lygiavertė ir abiem pusėms naudinga, suverenitetą išlaikanti Lenkijos ir Ukrainos geopolitinė sąjunga, prie kurios prisijungs silpnesnės valstybės (Moldova, Baltijos šalys), o geopolitiškai ją globos JK.

 

Istorikas pridūrė, kad tokiu atveju NATO V. Putinui atrodys kaip saldus prisiminimas iš praeities. Be to, Tamaras pabrėžė, kad jau šiandien aišku, kad Rusijos geopolitinis praradimas yra tiesiog kolosalus.

„Manau, ko gero, tik Nikolajus II gali konkuruoti su Putinu, kiek žalos jis padarė Rusijos civilizacijai“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(190)
(6)
(184)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: