„Metė visus kovinių rezervų likučius“. Skelbiama, kas nutiko prie Bachmuto  ()

Kaip sakė leitenantas Vladimiras Nazarenko, rusai prie Bachmuto naudoja „vienkartinius ir pigius“ karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiuose dėl Bachmuto Donecko srityje Ukrainos gynybos pajėgos kasdien užbaigia kelių Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionų istoriją, teigia Ukrainos nacionalinės gvardijos leitenantas Volodymyras Nazarenko.

Jo teigimu, daugelis ženklų rodo, kad nuo sausio 1-osios priešas Bachmute naudoja ne tik „Wagner“ samdinius, bet ir reguliarių Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius. Tai yra, jau naudojamos tos pajėgos, kurios iš pradžių ruošėsi didelio masto Rusijos puolimui šių metų pavasarį.

Atsiradus naujiems daliniams, keičiasi ir taktika, ir komunikacijos metodai - norėdami išlaikyti tokį tempą, jie meta visus kovinių rezervų likučius prie Bachmuto. Tūkstančiai jų „vienkartinių ir pigių“ karių žūva. Tai reiškia, kad jie paruošė daug dalinių, atnaujino juos po pralaimėjimų prie Chersono, Charkivo, Kyjivo srityje, norėdami panaudoti juos pavasario puolime, bet dabar meta juos link Bachmuto“, – sakė Nazarenko.

Dėl didžiulių nuostolių rusai priversti nuolat suktis, kad prie Bachmuto  atkurtų savo dalinių kovinį pajėgumą. „20-30 žuvusių karių kuopoje viename mūšyje per dieną ar net per kelias dienas yra kovinio pajėgumo praradimas. Jie turi labai didelę dalinių rotaciją dėl to, kad kasdien eliminuojama iki kelių batalionų“, – sakė Nazarenko.

 

Ukrainos karių teigimu, įsibrovėliai bando sukurti nuolatinių puolimo pajėgų „konvejerį“, tačiau tokia taktika mūšio lauke nėra efektyvi ir neduoda norimų rezultatų.

(151)
(5)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: