„General SVR“ nutekino sensacingą pranešimą Putinui: „sprendimas per 10 dienų, kitaip bus katastrofa“  (1)

Putinas buvo informuotas, kad Krymo išlaikyti neįmanoma, rekomendavo parodyti „geros valios gestą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos ekspertai šokiravo diktatorių Vladimirą Putiną nemalonia prognoze. Jam buvo pranešta apie neišvengiamą Krymo kontrolės praradimą.

Tai paskelbė anoniminis „Telegram“ kanalas „General SVR“, remdamasis šaltiniais aukščiausioje Rusijos Federacijos vadovybėje. Paskelbtos informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

Šaltinio teigimu, prognozės pablogėjo po nesėkmingo Kinijos lyderio Xi Jinpingo vizito į Maskvą.

„Jų vertinimu, jei išliks dabartinės tendencijos, Rusija iki kitų metų kovo neteks ne tik „naujų teritorijų“ kontrolės (Ukrainos Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono srityse), bet ir Krymo. Jeigu tai įvyks prezidento rinkimų išvakarėse, (...) Rusijos Federacija susidurs su politinių neramumų periodu su nenuspėjamu rezultatu“, – rašė šaltinis.

Anot jo, pranešėjai rekomendavo Putinui parodyti naują „geros valios gestą“ ir grįžti į fronto liniją, buvusią iki 2022 metų kovo 23 dienos. Po to, anot ekspertų, Kremliui reikia skubiai pereiti prie taikos derybų su Kyjivu.

„Ataskaitos autoriai REKOMENDUOJA priimti tokį sprendimą ne vėliau kaip per dešimt dienų, kitaip bus labai problematiška išvengti „katastrofos“, – rašoma „Telegram“ kanale.

 

Anot jo, perskaitęs pranešimą Rusijos Federacijos diktatorius vaizdo įrašu skubiai susisiekė su karine vadovybe, su kuria pasikalbėjo itin aštriai. Vienas iš vadų esą jam pažadėjo per 5–7 metus vėl okupuoti Ukrainos Krymą, jei pusiasalis bus prarastas. Tačiau pats deokupacijos faktas Rusijos diktatoriui netiko, tikina „General SVR“.

Šaltinis išreiškė įsitikinimą, kad Putinas nesilaikys rekomendacijų dėl „geros valios gesto“ ir toliau ves šalį į katastrofą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(9)
(184)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: