[ŽT] Muskas ragina stabdyti DI vystymą: kas nutiko?  ()

Praėjusią savaitę „Future of Life Institute“ (FLI) paskelbė atvirą laišką, raginantį sustabdyti dirbtiniu intelektu pagrįstų produktų kūrimą. Anot laišką pasirašiusių, ši technologija gali sukelti esminių transformacinių visuomenės pokyčių – tiek teigiamų, tiek ir ne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp pasirašiusiųjų – Elonas Muskas, Steve'as Wozniakas, Andrew Yangas ir kiti. Iš viso kreipimuisi pritarė 1 362 asmenys.

Tai technologijų įmonių vadovai ir skyrių vadovai, inžinieriai ir kūrėjai, verslininkai ir IT specialistai. Visi jie mano, kad tolimesnis „lenktyniavimas“ šioje rinkoje yra pavojingas.

Institutas ragina visas įmones pusei metų sustabdyti galingesnių nei GPT-4 sistemų kūrimą ir tyrimus. Be kita ko, laiške teigiama, kad DI yra „konkurentas“, keliantis pavojų žmonių visuomenei:

„Vis labiau vystomas DI neabejotinai paveiks gyvybės Žemėje istoriją. Turime gerai planuoti šį procesą, o paskui atidžiai stebėti, skirdami tam atitinkamus resursus“, – rašoma laiške.

GPT-4 buvo pristatytas kovo 14 d. Kai kuriais skaičiavimais, ši versija yra 10 kartų pažangesnė nei originali. Pavyzdžiui, pokalbių robotas sėkmingai išlaikė gana griežtus egzaminus pagal Amerikos SAT sistemą, pateikdamas 90% teisingų atsakymų. Įdomu tai, kad Elonas Muskas anksčiau paskelbė apie planus glaudžiai įsitraukti į dirbtinio intelekto sprendimų kūrimą. Tai visai nenuostabu, turint omenyje karštligę, kuri tiesiogine prasme apėmė rinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()