Neįtikėtina: bet kokia dirbtinio intelekto programa anksčiau ar vėliau tampa šališku rasistu ir ką su tuo daryti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-04-21 03:33
- Mašinos yra šališkos, nes jos nieko nekuria, o tik mokosi iš joms pateiktos informacijos pagal nustatytą algoritmą. - Jos mokosi supaprastindamos mūsų pasaulio suvokimą asociacijomis ir išgrynindamos tai, kas pas mus ale užmaskuota po moralės normomis. - Nebūkime rasistais patys, tad niekas mūsų irgi nelaikys rasistais.
Sūduvietis 2024-06-11 02:46
Natūralios žmogiškos prigimties nepakeis joks dirbtinis intelektas. Kitaip ką darysime su autorinėmis teisėmis, jeigu dirbtinis intelektas veiks kaip vagis???
HardAxe 2024-06-11 09:47
galbūt jie nėra šališki, tiesiog mato dėsningumus?
Magnus 2024-06-11 10:40
Jokio čia rasizmo ar kažkokio šališkumo nėra. Tai natūralus žmogaus instinktas kategorizuoti aplinkiniame pasaulyje vykstančius veiksmus tam, kad neapkrauti smegenų veiklos bei būtų lengviau išvengti pavojaus. Tas pats ir su ginklų siejimu su juodukais. Lietuvoje jei klausimą formuluotum apie ameriką ir ginklus, greičiausiai taip pat juos daugiau sietų su juodukais. Kadangi matėme daug filmų, bei apie tai dainuojančius reperius. Ir čia nėra jokio paslėpto rasizmo. Jei klausimą užduotum apie Lietuvius, Rusus bei jų sąsają su ginklais, mes juos sietume su rusais.. Ant tiek šiuo metu nubukusi visuomenė ir žinios bei tokie "straipsniai" kurie mums rodomi, lyg čia kažkoks atradimas būtų padarytas.. Mūsų šališkumas bei mūsų BŪTINAS instinktas viską kategorizuoti yra išnaudojamas šimtmečiais. Tiek cžv prie to nuodugniai dirba jau dešimtečiais, tiek kitos tarnybos, tiek tie patys reklamos, rinkodaros specialistai ir tt. Jūs galvojate, kad čia sutapimas jog visi LGBT+ su kaukėm be išimties vaikščiojo ir buvo aršiausi kovido gynėjai? viskas tiek elementaru ir akivaizdu, bet visi apsimetam jog to nematom. Smagiai valdomos masės.