Amerikiečiai pristatė ateities ginklą – įspūdingas oro gynybos robotas, ginkluotas galingu SHORAD (Video)  ()

SHORAD sistema jau puikiai pasirodė su kitomis karinėmis platformomis, o dabar ji bus įdiegta „General Dynamics“ robote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General Dynamics Corporation“ padalinys „General Dynamics Land Systems“ (GDLS) sukūrė naują robotizuotą sausumos kovos sistemą su trumpojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema (SHORAD), praneša „DefenseNews“.

Kompleksas sukurtas remiantis TRX platforma, kuri pirmą kartą buvo pristatyta praėjusį rudenį. Dabar inžinieriai robotą TRX aprūpino koviniu bokšteliu M-SHORAD, kuris jau naudojamas JAV kariuomenės šarvuočiuose „Stryker A1“.

M-SHORAD yra mažo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema, galinti smogti į žemame aukštyje esančius taikinius, tokius kaip orlaiviai, sraigtasparniai, bepiločiai orlaiviai ir raketos. Jį sudaro „Moog“ bokštelis su „Leonardo DRS“ kovinės įrangos paketu, kuriame yra „Raytheon“ paleidimo įrenginys „Stinger“. JAV armija M-SHORAD aprūpino keturis batalionus ir dislokavo juos Europoje stiprinti oro gynybą.

Pasak Scotto Tayloro, GDLS verslo plėtros direktoriaus JAV, bendrovė nori pademonstruoti galimybę išplėsti SHORAD naudojimą ne tik kaip „Stryker“ dalį, bet ir kitose brigadose bei padaliniuose. Be to, jis pažymėjo, kad TRX su SHORAD bokšteliu galėtų būti įdomus pasirinkimas pėstininkų daliniams.

 

 

Beje, GDLS taip pat dirba su kitais SHORAD variantais, skirtais „Stryker“ ir TRX. Vienas iš jų yra „Stryker“ su lazeriniais ginklais, žinomas kaip „Directed Energy M-SHORAD“. Pirmosios tokios mašinos baigė bandymus ir ruošiamasi jas pristatyti į JAV kariuomenę. Kitas variantas – „Stryker“ su galingu „Epirus“ mikrobangų ginklu „Leonidas“, skirtu sunaikinti bepiločių orlaivių spiečius, ir šiuo metu yra bandomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()