[ŽT] JAV apginkluos karo laivus monstriniu lazeriniu superginklu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-03-21 12:48
Galėtų ir Lietuvos kariuomenė paskelbti panašų kvietimą, tik ne laivui, o oro gynybai. Vėliau mokesčių mokėtojams atsipirktų per eksportą labai, labai greitai. Lazerių specialistus turime geriausius pasaulyje. Ne vienas lazeris viešai pristatomas kaip kokios JAV kompanijos, o iš tikrųjų su konfidencialumo sutartimi ten dirbo lietuviai, tik pasigirti negali. Soft'ą kuriančių, kuris geba atpažinti objektus 3d erdvėje realiu laiku - irgi yra. Dėl trackinimo sistemų nežinau, lygtais nelabai ką turime, bet čia neatrodo, kad reikia kardinaliai naujų dalykų nei esamose sistemose. Akumuliatoriai - čia irgi turime nemažą įdirbą, E-1 ir F-1 kuriami akumuliatorių sistemos Lietuvoje (lazeris spėju veiks ne tiesiogiai nuo elektros tinklo, o papildomą galią sukaups akumuliatoriuje/ultracapacitor). Pigiai eksploatuojamas ginklas, kuris labai lankstus galėtų būti, saugant nuo visko, kas ore.
Sausis 2023-03-21 16:13
Dabar Lietuva statys tik karo laivą ir jeigu Lietuvos kariuomenė dar paskelbtų panašų kvietimą, jis būtų puiki platforma lazeriui ir bandymams ir aplamai ginybai. Dėl trackinimo (tu čia radarus turbūt turi omeny?) tai man atrodo irgi turim spcialistų, pvz iš telecentro ar Altimus Tech. Aš turiu slaptą viltį, kad tokie ketinimai gal jau tampa realybe, tik nieko apie tai visuomenej neskelbiama. Nes jeigu kažkas kariuomenėje patikėjo, kad galime patys statyti karo laivus ir prastumė šitą projektą link įgyvendinimo, tai gal tas kažkas gali taip padaryt ir su lazerine ginybos sistema...
immortallt 2023-03-22 16:04
Trackininimas yra trys dalys - radaras, kuris fiksuoja judėjimą, tada software'as kuris daro prognozę, kaip toliau judės atsižvelgiant į šūvio atstumą, ir platforma, kuri ginklą, šiuo atveju lazerį, nukreipia į taikinį. Su radarų tema nesusidūręs su specialistais, nebuvo niekada neaktualu, negaliu nei patvirtinti, nei paneigti.