[ŽT] JAV apginkluos karo laivus monstriniu lazeriniu superginklu  (3)

Karo laivams bus sukurtas lazerinio superginklo prototipas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinis jūrų laivynas paprašė 7 JAV kompanijų, dirbančių elektrooptikos srityje, sukurti laivams skirto didelės energijos lazerinio ginklo prototipą. Sutarties suma sieks 75 mln. dolerių, rašo militaryaerospace.com.

Kiekviena iš įmonių pradžioje gaus po nedidelę sumą, o paskui, gavusi rezultatus, pasirašys sutartį. Kūrėjai pasidalins 75 milijonus dolerių, priklausomai nuo sutarčių užsakymų, kurie bus pateikti per ateinančius 5 metus.

Laivo lazerinio ginklo prototipas turėtų sugebėti aptikti ir sunaikinti taikinius, tokius kaip įvairių tipų dronai, raketos, žvalgybos sistemos, artilerijos ir minosvaidžių sviediniai.

Jo dizainas turėtų būti ne tik modulinis, bet ir keičiamo dydžio. Tai būtina norint sumažinti svorį, sumažinti matmenis ir energijos suvartojimą, kad vėliau būtų galima naudoti ginklus oro, sausumos ir jūros platformose.

 

Tikimasi, kad lazeriniai ginklai turės 100–300 kilovatų galią ir galės veikti dideliu nuotoliu. Lazerinio ginklo kūrimo darbai turėtų būti baigti iki 2028 m. kovo mėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai (3)