Į Latviją ateina saulės energetikos milžinė „BayWa r.e.“ – plėtra numatoma Lietuvoje ir Estijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mixed 2023-03-31 20:32
baikit su ta saule bludyti, ateis diena kai saules elektra kainuos 0 ar net -, kai tuo metu tamsiu paros metu teks moketi labai daug.. jei nera kur tos saules kaupti tiek ji ir naudinga, aisku fabrikai ir t.t. bet jie dirba ir nakti.
punktyras 2023-03-31 22:28
Saulė šviečia visada. Tėra tinklų klausimas. Kainos sureguliuos, kad jei bus per brangu, naktį nedirbs, arba per dieną kaups, kai pigu, ir naudos naktį.
Xdmin 2023-04-01 09:59
As nakti miegu, tai kam man ta elektra O is fabrikai dirba visa diena, ir kai kurie nakti, tai bent diena tures pigios elektros
immortallt 2023-04-01 20:27
Aš naktį sunaudoju 80% elektros. Naudoju naktį, nes pigiausia. Ir naktį elektros užteksime, nes niekas nevystys tik saulės elektrines. Vystys kartu ir vėjo jėgaines, akumuliatorius, sisteminių paslaugų rinką atidarys, Power-to-X vystysis.
HardAxe 2023-04-02 14:16
yra lankstūs vartotojai - vandens boileris, elektromobilio planinis krovimas. Jie valgys tada, kada pigiausia. Bus nemokama dieną - valgys dieną. Pats saugojimas nebėra toks brangus. Susidarys didelis skirtumas, kaip dabar perka paneles - griebs akumuliatorius. Iš mano draugų kas dedasi paneles, dabar gal koks 20% jau ima hibridinius inverterius su baterijom. Manęs nelabai tenkino, tūpi tie inverteriai, bet čia laiko klausimas. Tokiam kraštui kaip Lietuva didesnė bėda žiema-vasara. Dienai sukaupti energijos - juokų klausimas, bet sezonui - niekaip. Keista, kad niekas nebando daryti dideliu projektų, pvz ispaniją ir maroką sujungti galinga elektros jungtim. Sacharoj žemė pigi, saulės daug. Imho galutiniam rezultate investicijos atsipirktu statant ten, o ne mūsų kraštuose.
immortallt 2023-04-03 08:14
Ispanijoje didelio jau skirtumo dėl saulės tarp Maroko nebėra. Dideli projektai daug kainuoja, ir kas ant popieriaus gražu, ne visada realybėje taip pat gerai gaunasi. Sakai žemė pigi, o ant stogo brangi? Kas plaus įrangą? Kas ją saugos, kad neišvogtų? Žiemą Lietuvoje vėjai ženkliai stipresni. Saulės elementai reikalingi kompensuoti vėjo jėgainių gamybos kritimą ypač vasarą.
HardAxe 2023-04-03 09:13
na šitas AB spėju statys ant žemės, ne ant stogo? Stogų pernaudojimas elektrinėm tai natūraliai geras sprendimas. Ten nieko gero nebepadarysi. Nebent ant daugiabučių pradėtų šiltnamiuose daržoves auginti. Per ventiliaciją išmetamos šlumos turėtų užtekti apšildyti didžiąją metų dalį. Marokas ir dabar saulės parkų turi. Tai problemų sprendimai kaip ir turėtų egizstuti?
immortallt 2023-04-03 09:33
Tai omeny tiesiog kelia kaštus kažkiek. Plius elektros jungtis į Ispaniją, plius elektros jungtys pačioje Ispanijoje. O kai skirtumai nėra dideli, tai ir tokie niuansai susideda į tai, kad nėra ekonomijos. Po saulės elementais, stiklas-stiklas berods, auginamų daugelio daržovių derlius išauga. Tad į šiltnamius irgi puikiai tinka integruoti.