Griežtas verdiktas Ukrainai: „Neįvykdžius šių užduočių, apie kontrpuolimą negali būti nė kalbos“ (Video)  ()

Romanenko įvardijo užduotis, kurias reikia įvykdyti prieš pradedant kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta klausimų, kada Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės ilgai lauktą kontrpuolimą. Ukrainos gynybos ministerijos vadovas leido suprasti, kad tai neįvyks anksčiau nei 2023 metų balandį-gegužę.

Tiesioginėje nacionalinio teletono transliacijoje savo nuomonę šiuo klausimu išsakė ir karo ekspertas, atsargos generolas-leitenantas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo vado pavaduotojas Ihoris Romanenko.

Norėdami sklandžiai pereiti prie kontrpuolimo, Ukrainos gynėjai pirmiausia turi sustabdyti priešo pajėgų veržimąsi, sunaikinti kuo daugiau priešo karinės technikos ir gyvos jėgos. Tada pats priešas turi pereiti nuo puolimo į gynybą ir tik tada galima kalbėti apie kontrpuolimą.

Pasak Romanenko, Kyjivas vienu metu atlieka visas šias užduotis. Kol vieni laikosi Donbase, kiti mokomi dalyvauti kontrpuolime.

Iš vienos pusės, visi kalba apie karinės technikos ir gyvos jėgos koncentraciją Zaporižios kryptimi. Iš kitos pusės, Melitopolyje ir kitose Zaporižios gyvenvietėse, kur yra įsikūręs priešas, apšaudoma visą savaitę.

 

Karo eksperto teigimu, kontrpuolimui turėtų būti ne viena kryptis. Priežastis – priversti priešą išsklaidyti savo pajėgas visoje fronto linijoje.

Kontrpuolimui reikia suformuoti apie tris korpusus, kurių kiekviename būtų iki 20 tūkst. karių. Tuo pačiu metu kiekviename korpuse turėtų būti karinė įranga ir apmokyta įgula.

Pavasario pradžioje Vakarai aktyviau siuntė ginklus į Kyjivą, raginę Ukrainos ginkluotąsias pajėgas pradėti kontrpuolimą.

Čekijos prezidento teigimu, Kyjivas turės tik vieną bandymą kontrpuolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(12)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: