Ukrainos kariškiai pašiurpę: skelbiama, ką surado „X-101“ raketos viduje (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-04-04 16:52
Kuo pigiau pagamina, tuo blogiau. Aišku palydovą kelti į mėnulį - jau būtų neatsakinga. Bet kad bombas pigiai pasidaro - nėra gerai.
kestutisz 2023-04-04 16:56
Gal kiek keista jog manoma, kad tie kinietiški transformatoriai yra kažkokie blogesni nei "gimtieji". Taip, yra vis dar gajos legendos apie karinei pramonei skirtus geresnius komponentus, bet kiekvienas elektronikas kai tik galėdavo kažką suremontuoti pakeičiant kokią detalę "analogu" - tą būtinai ir darydavo. Realiai netikiu, kad karinė pramonė galėjo būti atitrūkusi nuo bendro elektronikos pramonės lygio, tad ir čia nematau jokio downgreido, gal tik deja gamyba atpigo.
lizunas 2023-04-04 18:03
Čia esmė jog iš Alie pirkta, o ten visi elektronika nėra kokybiška. Kiek pirkausi trasformatorių visi su bug’ais. Neveltui YT elektrončikai megėjai savo projektams perka x4 brangesnius, senai jau nieko iš Alie neperka savo projektams. Taip, kur kinai gaminai grynai premium kokybę užsakovams ten viskas ok, o čia įmontuota tai, ką gali eilinis nusipirkti…
mixed 2023-04-04 18:38
nematau nieko cia ipatingo. as pats jau daug metu naudoju toki dc-dc keitikli i rekupa ikises. kam moketi simtus kai yra uz 2$. ju tikslas vienas pasiekti ir sunaikinti taikini gyvenimo laikas trumpas. Zinoma neaisku kaip kokybe ar atlaiko vibracijas ir pan..
mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-04 19:30
Lyginant su tirkais kariniais komponentais, tai šitie mažesnio patikimumo. Kad ir ilgalaikio saugojimo metu juos gali paveikti korozija, ne tokie atsparūs vibracijai, G perkrovoms ir panašiai. Bet kai kalba eina apie tai, kad rusams jų ilgai saugoti ir nereikia, kai raketos patikimumas gali būti tiesiog vidutinis, tai šie pigūs komponentai puikiausiai tinka užduočiai atlikti. Ir veikiausiai tai turbūt geresnis variantas negu "raketos iš rusiško rezervo", kuris buvo konservuotas 40 metų. Ir galiausiai jiems nesvarbu pataikys į kareivines ar į mokyklą - svarbu sprogtų ir padarytų bent kažkokios žalos.
Talkatif 2023-04-04 21:33
Iš poros komponentų padarė skambias išvadas.
ciobrelis 2023-04-05 09:44
Ten nėra transformatoriai, o buck dcdc keitiklis. Ir jie tikrai kokybiški. Kiek esu pirkęs, nė kart nebuvo problemų. Gaila tik kad orkam labai atpinga gamyba ir sankcijas apeina...
immortallt 2023-04-05 09:45
Tik vienas komponentas gali lemti, ar raketa pasiekia taikinį, ar velniai žino kur pataiko, ir ar pasiekus taikinį sprogsta, ar ne. Tai parodo požiūrį, ir iš dalies paaiškina, kodėl maskolių technika neveikia taip, kaip turėtų veikti. O lygindami, kas jūsų nepavedė namų sąlygomis naudojant, leiskit paklausti, pas jus kokias G perkrovas pasiekia namie naudojami? Kritulių kiek gauna? Slėgio pasikeitimų?
GNU 2023-04-06 01:36
Ne kainoje esmė. Raketos kiti komponentai vistiek milijonus kainuoja. Bet kai įdedi tokią riboto patikimumo, belenkaip sumontuotą detalę, tie milijonai gali nueiti perniek. Jokia save gerbianti kariuomenė nerizikuos prarasti ranetą, kad sutaupytų ant transformatoriaus.
arachnotoaster 2023-04-06 08:10
Tai klausimas, kiek tau metų? Draugas radijo gamykloj praktiką atlikinėjo, tada. Rūšiavo komponentus, rezistoriams buvo skirtingos dėžutės pagal tikslumą. Tarki, 1 omas - jei matuojant rodo 1,0001, tai į vieną dėžutę, oboronkei, jei 1,1 - į kitą, į prekybą.
HardAxe 2023-04-06 10:02
nueini į kokį digikey, yra "įprasti" komponentai, tada skirti matavimo prietaisams - mažesnės paklaidos, ir kariniai- mažesnė paklaida ir didesnis temperatūros intervalas. Karinė technika yra ne tik raketos. Visi automobiliai, lėktuvai, racijos... viskas turi veikti ne pačiomis geriausiomis naudojimo sąlygomis. Elektronikai taikomi aukštesni atsparumo standartai ir tiek. O aliexpresso moduliai pasitaiko su prastesniais komponentais nei reikia vardinei apkrovai. Nu bet nesudega kažkaip braškėdamas kelis metus..
kestutisz 2023-04-06 10:03
Tai čia normalu (nenormalu tik rankom*) rūšiuot į "klases" pagal taip kaip gavosi pagaminti (dar kažkada kokius CPU turbindavom kurie teoriškai buvo gaminami galingesni, bet nepraėjo QA ir buvo parduoti kaip lievesni, mažesnio dažnio ir pan). TIk tai nebūtinai automatiškai reiškia geresnį veikimą - dar projektuojant kažkokį prietąisą įvertinami netikslumai ir bandoma juos kompenuoti. Na tarkim ok, koks va transformatorius iš straipsnio veiks 50:50? Nu įdėsim 3 - ir tai bus patikimiau už "tikrą karinį", bet vieną. Gi neminima kur konkrečiai panaudojo. Ir pačios raketos nesprendžia jokių karinių uždavinių, o yra tik teroro įrankis - svarbu į balistinė trajektoriją pakiltų ir nenukristų ant galvos.... *koks nors šatlas turėjo berods ar ne 5 dubliuojančius vieną kitą "kompiuterius" ir savo laiku NASA rankom rankiojo iš medicininės įrangos 8086'tus procus, nes jie irgi buvo rūšiuojami savo laiku - kurie geresni ėjo pas rimtesnius pirkėjus, prastesni - į retail'ą.