To dar nebuvo! Putinas staiga ir kardinaliai pakeitė retoriką apie Ukrainą  ()

Pirmą kartą per daugiau nei metus V. Putinas viešame renginyje tikslingai ir atkakliai visiškai vengė karo su Ukraina temos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas, lankydamasis Rusijos Tulos mieste, daugiau nei pusvalandį kalbėjosi su „Tulazheldormash“ gamyklos darbuotojais, tačiau skirtingai nuo ankstesnių panašių įvykių, šį kartą Rusijos Federacijos vadovas nė neužsiminė apie karą su Ukraina ir nekalbėjo apie konfliktą su Vakarų šalimis. Rusijos žiniasklaida akimirksniu atkreipė dėmesį į pagrindinių jo retorikos temų pokyčius, rašo „Agentūra“.

Susitikime su gamyklos darbuotojais Tuloje V. Putinas kalbėjo apie persikėlimą iš apgriuvusio būsto, rusų pajamas, jaunų specialistų pritraukimą į įmones, valstybės remiamų automobilių pirkimą ir tilto mieste statybą. Apie Ukrainą apskritai nebuvo kalbama, nepaisant to, kad karinė invazija jau daugiau nei metus yra pagrindinis Rusijos Federacijos vidaus ir užsienio politikos veiksnys. Dėl kokios priežasties V. Putinas įžūliai atsisakė diskutuoti Ukrainos tema, nežinoma.

Ekspertai mano, kad Kremliaus vadovas nenori savęs sieti su nepavykusiu karu, pradėdamas vengti sau nemalonios ir sunkios temos. Vienas klausimas V. Putinui buvo apie būtinybę išlaikyti Vakarų gamybos stakles. Atsakydamas V. Putinas kalbėjo apie sėkmingą importo pakeitimą maisto sektoriuje nuo 2014 m. ir technologinio suvereniteto poreikį, beveik nenurodydamas problemų, dėl kurių reikėjo pakeisti vakarietišką įrangą, priežasties.

Vėliau V. Putinas taip pat pareiškė, kad pernai „dėl vadinamųjų partnerių veiksmų“ Rusijoje buvo pastebimas automobilių pramonės nuosmukis. Ankstesniuose panašiuose susitikimuose diktatorius daug kalbėjo apie karą, Ukrainą ir Vakarus.

 

Pavyzdžiui, kovo 14 d. lankydamasis lėktuvų gamykloje Ulan Udėje V. Putinas daugiau nei penkias minutes aiškino savo okupacinės armijos karinės invazijos į Ukrainą priežastis. Vasario 9 dieną vykusiame susitikime su aviacijos pramonės atstovais jis paaiškino ir karo Ukrainoje pradžią. Anot jo, tai prasidėjo dėl to, kad Rusija „bando baigti“ „nacionalistų“ pradėtus karo veiksmus.

V. Putinas beveik nekalbėjo apie karą net atviroje Rusijos pramoninkų ir verslininkų kongreso dalyje, vykusioje kovo 16 d. Užuot diskutavęs apie karą ir tikras verslo problemas, prezidentas su verslininkais aptarė pseudo darbotvarkę, apimančią Rusijos ekonomikos sėkmę, kelių tiesimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(17)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: