„Staigmena vyrui“: Ukrainos įsilaužėliai įtikino rusų piloto žmoną padaryti karinio aerodromo fotosesiją  ()

Ukrainos programišiai privertė priešo piloto žmoną nufotografuoti Rusijos aerodromą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo nusikaltėlio, Rusijos Federacijos 960-ojo šturmo aviacijos pulko pulkininko, žmona asmeniškai nusifotografavo tiesiog kariniame aerodrome kartu su kitų karo nusikaltėlių žmonomis – su uniformomis, medaliais, lėktuvų fone. Galite paklausti, kodėl ir kaip tai įvyko? Dėl to kaltas neigiamas rusų „sumanumas“ ir ukrainiečių gudrumas.

Viskas prasidėjo nuo įsilaužimo į pulkininko Serhijaus Atroščenkos paštą viešojoje Rusijos pašto tarnyboje. Aktyvistai prieigą prie pašto dėžutės gavo prieš kelis mėnesius, tačiau užuot tiesiog nutekinę visą turinį, jie pasinaudojo tuo, kad nerangus kariškis nepastebėjo jokios įtartinos veiklos savo paskyroje. Iš susirašinėjimo jiems pavyko sudaryti beveik išsamią priešininko dosjė: vardas ir pavardė, gimimo metai, visi paso duomenys, gyvenamosios vietos adresai, įskaitant skiepijimo nuo COVID-19 pažymėjimą, uždarbio lygis, dokumentai apie dalinio personalą ir materialinį aprūpinimą, taip pat krūva kitų kontaktų, įskaitant pulkininko žmonos Lilijos Atroščenko laiškus.

 

Kaip paaiškėjo, jauna moteris mėgo siųsti savo vyrui nuogos savęs nuotraukas: vyras, matyt, liūdėjo, kai darė karo nusikaltimus. Tačiau įsilaužėliai tai įvertino ne kaip traumuojantį įvykį, o kaip puikią galimybę žvalgybos pareigūnams. Bendraudami buvusio dėžutės savininko vardu, aktyvistai įtikino Liliją, kad jis kartu su „kitais karininkais“ nori surengti „patriotinę akciją“ – fotosesiją lėktuvo fone su kitų agresijos prieš Ukrainą bendrininkų žmonomis, apsirengusiomis uniformomis ir su savo vyrų medaliais. Laimei, jos smulkus protas neįtarė klastos, ir ji slapta kartu su kitomis žmonomis, pirma, padarė daugybę nuotraukų iš aerodromo su lėktuvais, išpaišytais „Z“ raidėmis, ir, antra, identifikavo daugybę naujų veidų.

 

Aktyvistai paviešino tik dalį nuotraukų ir dokumentų – visas pašto dėžutės turinys buvo išsiųstas į Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą, kad šis išduotų arešto orderius. Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka pasakojo, kad iš šio aerodromo pakilę bombonešiai, be kita ko, sunaikino dramos teatro pastatą, kuriame nuo apšaudymo slėpėsi civiliai su vaikais. Daugiau informacijos ir kitų vaizdų rasite „InformNapalm“ bendruomenės interneto svetainėje ir „Cyber Resistance“ „Telegram“ kanale.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(235)
(3)
(232)

Komentarai ()

Susijusios žymos: