Tai neįtikėtina! Skelbiama, kiek amunicijos per dieną pagamina Rusija  (2)

Milijoninės Rusijos amunicijos atsargos sparčiai senka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai neįtikėtina! Skelbiama, kiek amunicijos per dieną pagamina Rusija.

Kol kas Rusijos Federacija per dieną pajėgi pagaminti tokį amunicijos kiekį, kurio užtenka šešiems 152 mm pabūklams 15 minučių šaudyti. Todėl okupantai negalės neatsilikti net su 10 000 sviedinių per dieną.

Rusijos armija nebegali išlaikyti amunicijos panaudojimo rodiklio 60 000 vnt. per dieną lygyje, o įvairiais vertinimais dabar šis skaičius sumažintas iki 5-20 tūkst.

Apie tai praneša „Forbes“.

Ukrainos skaičiavimais, Rusija kasdien pagamina 15 000 sviedinių, o ES – 40 000–50 000.

„Rochan Consulting“ analitikai kovą tvirtino, kad Rusijos Federacija per dieną pagamina apie 10 tūkst. sviedinių.

Bendros amunicijos atsargos Rusijos Federacijoje vertinamos 16 mln. vienetų, tačiau tikslaus skaičiaus gali nežinoti net pats Kremlius. Taip pat akivaizdu, kad ne visi 40 metų senumo sviediniai vis dar tinkami naudoti.

Staigus artilerijos skaičiaus sumažėjimas rodo, kad Rusijos Federacijos atsargos yra labai išeikvotos. Be to, analitikai pastebi, kad iki 50 % visų sviedinių turi rūdžių ar techninių gedimų požymių.

 

Faktas yra tas, kad Rusijos armija vis dar laikosi didžiulės ugnies doktrinos, kad kompensuotų savo trūkumus. Būtent dėl ​​to Ukrainos miestai yra niokojami, nes pirmiausia Rusijos Federacija atakuoja visus taškus, kur gali būti potencialus pasipriešinimas, o paskui siunčia pėstininkus. Tai labai neefektyvus amunicijos naudojimas. Be to, Ukraina naikina priešo amunicijos sandėlius.

Anot analitikų, Rusijos Federacija yra pajėgi pagaminti apie 20 000 sviedinių per mėnesį arba 700 sviedinių per dieną. Vieno 152 mm pabūklo šaudymo greitis yra 7-8 šūviai per minutę. Todėl viena 6 ginklų baterija per 15 minučių sunaudos 700 sviedinių. Todėl nenuostabu, kad tarp „Wagner“ samdinių ir reguliariosios armijos vyksta konkurencija dėl amunicijos.

 

Rusijos Federacijos bandymai įsigyti amunicijos kitose šalyse, taip pat bandymai padidinti savo gamybą vis tiek neleis RF ginkluotosioms pajėgoms per dieną iššauti net 10 000 sviedinių.

Naujausi bandymai šturmuoti Bachmutą rodo, kad sviedinių yra mažiau, nes į atakas buvo mesti pėstininkai. Todėl netrukus Rusijos Federacija susidurs su dilema, ką daryti po Ukrainos kontrpuolimo, kuriam prireiks ir artilerijos atsako.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(6)
(84)

Komentarai (2)