Skelbiama, kaip DLR lyderis Pušilinas apgavo Putiną  ()

DLR lyderis Pušilinas vizito Kremliuje metu apgavo Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2014 metų vadinamoji ORDLO valdžia kaltina ginkluotąsias pajėgas civilių miestų apšaudymu ir vietos gyventojų žudymu.

Tačiau pačių LLR/DLR formacijų teigimu, iki 2022 metų vasario karo veiksmų intensyvumas Donbase mažėjo. Pavyzdžiui, 2021 m. ORDLO žuvo 36 civiliai, dauguma jų nukentėjo nuo minų ir neatsargaus elgesio su nesprogusiais sviediniais.

Nuo 2022 metų birželio vidurio Donecke nuolat vyksta sprogimai. Be to, vietos gyventojai sako girdėję, kaip į juos šaudo Rusijos kariai.

Nepaisant to, DLR lyderis Denisas Pušilinas gruodį prašė Putino sustiprinti oro gynybą. O balandžio 6 d. per susitikimą su Rusijos Federacijos prezidentu, kolaborantas pasakė, kad „ukrainiečių apšaudymas“ sumažėjo maždaug perpus.

„Paskutiniame susitikime su jumis kreipiausi į jus dėl oro gynybos stiprinimo ir priešpriešinės baterijos darbo. Tai buvo padaryta. Pasakysiu jums: apšaudymas sumažėjo, pagal mūsų turimą statistiką, maždaug perpus“, – Rusijos žiniasklaida citavo Pušiliną.

Kartu jis pažymėjo, kad sudėtinga padėtis išlieka keliose okupuoto Donecko srityse.

Tiesą sakant, Pušilinas melavo: sumažėjo ne Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų (Ukrainos gynėjai naikina tik karinius objektus), tačiau Rusijos armijai pradėjo trūkti sviedinių, ką Donecko gyventojai aiškiai pastebėjo.

 

Okupantai taupo amuniciją ir nebe taip neapgalvotai smogia į okupuoto regiono centro fronto zonas, siekdami apkaltinti Kyjivą provokacijomis.

Verta paminėti, kad iki 2014 metų Donbase dėl karo veiksmų nežuvo nė vienas civilis. Nuo 2022 metų Rusijos agresijos aukų skaičius viršijo 100 000 ukrainiečių, atsižvelgiant į tragiškus įvykius Mariupolyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: