Prasideda! „Liepsnoja“ sausumos koridorius į Krymą, nušluota daugiau nei 15 Rusijos karinių bazių  (1)

Rusijos armija sausumos koridoriuje į Krymą turi didelių problemų: jau dvi savaites sprogsta sandėliai ir karinės bazės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosios dvi savaitės buvo „sprogios“ Rusijos okupantams Zaporižios kryptimi. Į orą pakilo didelės RF ginkluotųjų pajėgų karinės bazės ir sandėliai.

Apie tai balandžio 9 d. kalbėjo Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas, praneša Dialog.UA.

„Šiandien galime apibendrinti dviejų savaičių intensyvėjančių sprogimų rezultatus. Okupuotoje Zaporižios srities teritorijoje buvo sunaikinta daugiau nei 15 priešo karinių bazių. Iš jų 7 yra Melitopolyje“, – sakė miesto vadovas.

Ypač skausmingi Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms, jo žodžiais, buvo smūgiai į aerodromą ir lokomotyvų depą Melitopolyje.

„Priešas nesilaikė saugumo priemonių Melitopolio aerodrome, kur tris dienas gabeno savo karinę techniką ir amuniciją. Viskas sprogo. Tokia pati situacija buvo ir Melitopolio depo teritorijoje, kur priešas iš pradžių įrengė bazę karinės technikos remontui, paskui kuro sandėlį... Visa tai per pastarąsias dvi savaites kelis kartus sprogo“, – sakė Fiodorovas.

Jis pažymėjo, kad po smūgio depe Melitopolio kolaborantai pradėjo aktyviai bendradarbiauti su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis. Dabar šio logistikos centro darbas praktiškai paralyžiuotas.

 

Apskritai, pažymėjo meras, kolaborantų gretose okupuotoje Zaporižios srities teritorijoje vyrauja panika. Jie ruošiasi bėgti, tikėdamiesi neišvengiamo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo. Maskva bando juos pakeisti savais žmonėmis, kuriuos importuoja iš Rusijos Federacijos.

Pažymėtina, kad daugelio karo ekspertų teigimu, būtent Melitopolio kryptis gali tapti pagrindine Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo kryptimi. Nukirtę Rusijos sausumos koridorių į Krymą, ukrainiečiai priartės prie Krymo tilto ir galės pradėti pusiasalio deokupavimo operaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(313)
(11)
(302)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: