Šokas ir panika: Rusų „militaristai“ sužinojo, ką tyliai kaupia Ukraina puolimui - „jų ten 100 000“ (Video)  ()

Ukraina gali įvykdyti pirmąją pasaulyje bepiločių orlaivių spiečiaus ataką kontrpuolimo momentu. Pasak Rusijos opozicijos lyderio Maksimo Kaco, okupantai neturi kaip pasipriešinti bepiločiams orlaiviams, jei įvyktų virtinė atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamieji Rusijos „militaristai“ skambina pavojaus varpais ir yra ištikti šoko – Ukrainą užtvindė Vakarų sunkioji technika ir daugybė bepiločių orlaivių, savo „YouTube“ kanale praneša opozicijos lyderis Maksimas Kacas. Visų pirma, kalbama apie mažus FPV (first-person view) dronus.

Jie yra mažesni už paprastus kvadkopterius ir yra labai greiti – gali išvystyti iki 170 km/val. greitį. Dėl to, kad operatorius mūšio lauką mato tiesiogiai specialių akinių pagalba, o ne tik monitoriuje, jam lengviau valdyti tokį droną.

Pagrindinis mažųjų FPV dronų bruožas yra tai, kad jie gali labai greitai įskristi į siauriausias vietas – pavyzdžiui, tankų liukus, o tai reiškia, kad prie tokio drono pritvirtinus sprogmenis, galima padaryti jį idealiu dronu-kamikadze, o ne tik žvalgybos įrankiu.

Kitas privalumas yra prieinama kaina. Retas FPV dronas kainuoja daugiau nei 200 USD, o tai reiškia, kad, galima sukaupti jų daugybę.

Iš pradžių tokie dronai buvo perkami tik specialiosioms pajėgoms, vėliau, patyrus visus greitųjų FPV privalumus, jie imti tiekti ir paprastiems kariniams daliniams. Visų pirma tai buvo padaryta daugelio labdaros fondų, kuriems ukrainiečiai aukojo savo pinigus, dėka.

 

Rusijos „kovotojai“ teigia, kad, jų turimais duomenimis, tokių FPV bepiločių orlaivių kontrpuolimui Ukraina sukaupė nuo 50 000 iki 100 000. O opozicionieriaus Maksimo Kaco teigimu, Ukrainos dronus okupantams sustabdyti tiesiog nėra kuo, nes Rusijos armija veikia pagal senus SSRS modelius, kur už iniciatyvą iš apačios baudžiama, o buitiniai dronai, pirkti įprastoje parduotuvėje, yra žaislai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(3)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()