„Jis visą gyvenimą ruošėsi šiam puolimui“. Reznikovas papasakojo, kaip elgėsi Zalužnas pirmomis invazijos valandomis  ()

Kas vyko Ukrainos gynybos ministerijoje pirmosiomis Rusijos invazijos valandomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pirmąsias plataus masto Rusijos invazijos valandas Ukrainos gynybos ministerijos pastatas virto įtvirtinta kovine pozicija.

Tuo pat metu aukštoji karinė vadovybė išlaikė įprastą ramybę. Tai „Ukrainska Pravda“ pasakojo Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Anot jo, anksčiau Krašto apsaugos ministerijos pastato viduje visada būdavo daug postų, kuriuose budėdavo budintys kasdieniškais drabužiais.

„Kai aš atvykau 2022 m. vasario 24 d., apie 5 val., visi jie jau buvo su neperšaunamom liemenėm, su šalmais, su kulkosvaidžiais, t.y. su pilna karine apranga. Ir tai buvo labai pastebima“, – prisimena ministras.

Vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno biuras tapo gynybos departamento štabu. Ten plaukė pranešimai iš vietų, kur prasidėjo kautynės, buvo siunčiamos komandos ir įsakymai priešinga kryptimi.

„Visomis priemonėmis: čia yra visų tipų telefonai, kuriuos žinote. Mes turime specialų karinį ryšį, apsaugotus telefonus ir yra paprasti mesendžeriai, kurie visiems žinomi - viskas buvo naudojama“, - sako Reznikovas.

 

Pasak ministro, nors situacija tuomet buvo labai įtempta, pats Zalužnas ir jo pavaldiniai išliko ramūs.

„Jis visada itin susikaupęs, tokį jį pažįstu nuo tada, kai sutikau. Todėl jis toks ir liko. Jam niekas nepasikeitė. Jis visą gyvenimą ruošėsi šiam puolimui, o dabar atėjo ši akimirka. Zalužnas tiesiog dirbo savo darbą“, – prisimena Reznikovas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: