„Nėra fašistiškesnės valstybės už Rusiją“. Neįtikėtina, ką padarė GRU karininkas (Video)  ()

Amosovas į Ukrainą pateko per Lenkijos civilinę tarybą, kuri paskelbė apie savanorių verbavimą į ginkluotųjų pajėgų nacionalinių dalinių gretas. Šiuo metu formuojamas „Sibiro batalionas“, kurio kovotojai kovos Rusijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos Federacijos Vyriausiosios žvalgybos direktorato (GRU) pareigūnas Vladyslavas Amosovas perėjo į Ukrainos pusę, nes jam nepatinka situacija Rusijoje ir nori ją pakeisti. Žvalgybos pareigūnas dabar formuoja „Sibiro batalioną“ ir teigia, kad yra pasirengęs vykti į Rusijos Federacijos teritoriją kaip sabotažo ir žvalgybos grupės dalis kovoti su tais, kurie palaiko V. Putino nusikalstamą režimą. Apie tai praneša radijas „Svoboda“.

Vyras yra kilęs iš Jakutsko. Daugiau nei 15 savo gyvenimo metų jis tarnavo Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gretose ir Rusijos specialiosiose tarnybose. Jis pradėjo nuo snaiperio, vėliau baigė aukštąją karo mokyklą ir moka valdyti visų rūšių šaulių ginklus, kurie naudojami Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose. Vladyslavas Amosovas dalyvavo Antrajame Čečėnijos kare Rusijos pusėje. Būtent ten, anot jo, jis suprato, už ką kovoja čečėnų tauta, ir nustojo tikėti Rusijos propaganda.

Dabar vyras yra Ukrainoje. Jis sako, kad džiaugiasi, kad rusai nepasiekė Kijevo, ir apgailestauja, kad daugelis Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių nesupranta, už ką žūsta Ukrainoje, ir vadina Rusiją fašistine valstybe.

„Kai rusai Ukrainą vadina fašistine valstybe, pradedu labai juoktis. Nes nėra fašistiškesnės valstybės už Rusijos Federaciją. Ukrainoje esu jau seniai, ir manęs niekada neklausė apie turimą mano pasą. Bet jei atvažiuosiu į Maskvą ir nueisiu iki metro stoties, mane tuoj sustabdys kaip „ne rusą“. Vienintelis dalykas, kuris mane išgelbėjo Rusijos Federacijoje karininko pažymėjimas. Tokie kaip aš Rusijoje traktuojami kaip antrarūšiai“, – sako Amosovas.

 

Vyras prisipažįsta, kad yra pasirengęs kovoti su Rusijos Federacija ir netgi būti sabotažo grupuotės dalimi, kad ką nors pakeistų šalyje.

Jis prisipažino, kad tuo metu, kai buvo okupuotas Ukrainos Krymo pusiasalis, GRU nebetarnavo. Tada vyras suprato, kad tai Rusijos Federacijos pabaigos pradžia.

 

„Ar suprantate, koks neapykantos laipsnis bus po Rusijos Federacijos žlugimo? Žmonės prisimins 100 ir 200 metų senumo istorijas“, – sako žvalgybos pareigūnas.

Amosovas į Ukrainą pateko po 2022 metų vasario 24 dienos per Lenkijos civilinę tarybą, kuri paskelbė apie savanorių verbavimą į ginkluotųjų pajėgų nacionalinių dalinių gretas. Buvęs GRU darbuotojas į šalį atvyko ne vienas, kartu su juo iš Rusijos Federacijos išvyko ir kiti ne vieną patikrinimą jau praėję žmonės.

Ammosovo teigimu, šiuo metu kuriamas „Sibiro batalionas“, kurio tikslas bus susigrąžinti Rusijos tautų teisę į laisvę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(3)
(231)

Komentarai ()