„Karas persikėlė į Rusijos teritoriją“. Belgorodo gyventojai ruošiami skubiai evakuacijai (Foto)  ()

Belgorodo srityje civiliams buvo pradėti platinti informaciniai lapeliai evakuacijos atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus pradėtas karas prieš Ukrainą oficialiai persikėlė į Rusijos teritoriją. Situacija tokia rimta, kad Belgorodo srityje jie pradėjo platinti lankstinukus skubios evakuacijos atveju.

Apie tai balandžio 9 dieną pranešė Rusijos bulvarinis šaltinis „Baza“, skelbia Dialog.UA.

„Belgorodo srityje pasirodė evakuacijos atmintinės. Jos buvo išdalintos daugelio vietinių kaimų gyventojams“, – rašė kanalas.

Šaltinis taip pat paskelbė šių atmintinių nuotraukas.

Atmintinė padalinta į dvi dalis. Pirmoje dalyje pateikiama tvarka evakuacijos atveju, antroje – rekomenduojamas vadinamojo „evakuacijos lagamino“ komplektas.

Taigi, pirmiausia rusams evakuojantis patariama pranešti artimiesiems ir draugams apie tai, kas vyksta. Po to jiems patariama pasiimti „evakuacijos lagaminą“, atjungti namuose dujas ir vandenį, išjungti buitinę techniką, uždaryti langus, o tada atvykti į evakuacijos punktus registruotis.

 

Rekomenduojamo „evakuacijos lagamino“ sudėtis gana standartinė: dokumentai, pinigai, vaistai, žibintuvėlis su baterijomis, degtukai, peilis, higienos priemonės, drabužių atsargos ir pan. Daiktus patariama pažymėti savo pavarde.

Putino „specialiosios operacijos“ prieš Ukrainą rezultatas – po metus trukusio karo Rusijos Federacija šitaip prastai kontroliuoja savo vakarines sienas ir pasienio zonas. Akivaizdu, kad Kremliaus pasakojimai, jog „viskas vyksta pagal planą“, nebėra aktualūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: