Ar gali Rusija į karą mesti monstrinę 1 000 000 kareivių armiją  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, žurnalistas Kirilas Sazonovas priminė, kad Rusija turi galimybę mobilizuoti daugiau žmonių, tačiau tai jiems nebepadeda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyręs Ukrainos karys Kirilas Sazonovas papasakojo apie tai, kad tarp Rusijoje šaukiamų vyrų ir į karą siunčiamų karių yra didelis skirtumas. Mobilizuotiems reikia išduoti šaukimus, o paskui juos surinkti, aprengti, apginkluoti, apmokyti, gydyti, dislokuoti - Rusija tokių galimybių neturi. Bet net jei dalis mobilizuotųjų pateks į frontą ir susirinks į vieną vietą, Ukrainos artilerija nesunkiai su jais susidoros.

Sazonovas tvirtino: „Pašaukti žmogų lengva. Mesti į frontą aprūpintą kovotoją, kad jis dalyvautų kovoje, yra visai kas kita. Tikiu, kad jie gali užverbuoti pusę milijono ar milijoną naujokų. Tai techniškai išspręsta, bet aprengti, apauti, atvežti, apgyvendinti milijoną ar pusę milijono kovotojų yra nerealu.“

 

 

Tada Ukrainos žurnalistas pridūrė: „Dabar apgyvendiname po penkis žmones, nes jei apgyvendini dešimt žmonių, tu jie tampa artilerijos taikiniu. Ir jie tai puikiai supranta. Jei apgyvendina 100 ar 200 žmonių, patalpina juos sporto salėse, profesinėse mokyklose, tada pasikartoja Makijivka: vienas smūgis, ir šie žmonės bus pašalinti“.

(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: