„Griežtai prieš!“. Kodėl kai kurios šalys stabdo Ukrainos stojimą į NATO (video)  ()

Ukrainoje vyksta plataus masto karas. Todėl kai kurios NATO valstybės narės baiminasi, kad pagal Šiaurės Atlanto Aljanso 5 straipsnį jų piliečiai turėtų kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai per „24 kanalui“ sakė Nacionalinio strateginių studijų instituto konsultantas Ivanas Usas. Kartu jis pažymėjo, kokį pranašumą Ukraina turės iš karo patirties ateityje ir kodėl ji naudinga NATO.

Todėl jos griežtai pasisako prieš Ukrainos stojimą į NATO. Tai yra pagrindinis Ukrainos pranašumas, kurį pažymėjo Ivanas Usas. Šiuo metu Vakarų partneriai tiekia naujausius ginklus ir įrangą bei moko šalies kariuomenę su jais elgtis. Tokia kovai pasirengusi kariuomenė gali žymiai sustiprinti Aljansą.

„Tuomet gali būti daugiau balsų už Ukrainos praktinę patirtį, ne tik teorinę. Jei Ukraina bus Aljanse, tai jį sustiprins. Manau, kad iškart pasibaigus karui bus greitai išspręstas įstojimo į NATO klausimas“, – pažymėjo ekspertas.

Ivanas Usas dar kartą pabrėžė, jog mažai tikėtina, kad Ukraina karo metu taps NATO nare. Tačiau kai kurios šalys narės, esančios arti Ukrainos, galvoja apie karą savo teritorijose ir dėl to prisideda didesne parama.

 

Toliau esančios šalys, pavyzdžiui, JAV, nepritaria idėjai kariauti dėl Ukrainos. Tačiau yra kariškių, kurie yra pasirengę palaikyti šalį, kaip teigia F-16 pilotas. Yra nuomonė, jog Ukraina kovoja už visos žmonijos vertybes, todėl dauguma šalių nori būti jos pusėje, – sakė pašnekovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: