Putinas bandė užimti Kyjivą, naudodamasis XX amžiaus karo taktika: Ukraina pasidalijo detalėmis  ()

Anot generolo leitenanto Oleksandro Pavliuko, okupantai ruošėsi ne gatvės mūšiams sostinėje, o paradui. Tai liudija sunaikintoje technikoje rasta Rusijos ginkluotųjų pajėgų uniforma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planas užimti Kyjivą 2022 metų vasarį buvo trumpalaikė operacija, trunkanti 3-5 dienas. Tai sakė Ukrainos gynybos viceministras generolas leitenantas Oleksandras Pavliukas interviu „RBK-Ukraina“.

Anot jo, Rusija vadovavosi planais, kuriuos SSRS naudojo 1956 metais Vengrijoje, 1968 metais Čekoslovakijoje, 1979 metais – Afganistane.

„Okupantai pagal savo įprastą principą planavo kuo greičiau išlaipinti specialiųjų operacijų pajėgas ir oro desantininkus Kyjivo prieigose – Hostomelio ir Vasilkovo aerodromuose“, – sakė Pavliukas.

Kaip prisimena generolas leitenantas, priešas raketų ir oro smūgiais norėjo sunaikinti Ukrainos oro gynybos sistemą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių dalinių valdymo punktus ir ypatingos svarbos infrastruktūros objektus.

„Be to, dezorganizacijos ir valdymo sistemos žlugimo sąlygomis jie ketino užgrobti vyriausybinį kvartalą ir likviduoti arba suimti Ukrainos vadovybę. Vietoje jos pastatyti savo marionetes“, – pažymėjo Pavliukas.

Pastebėtina, kad sunaikintoje rusų įrangoje buvo rasta paradinė uniforma. Anot Pavliuko, okupantai ruošėsi ne gatvių mūšiams, o paradui Ukrainos sostinėje.

 

„Vėliau, žinoma, šis planas pasikeitė, nes priešo ketinimus Ukrainos gynybos pajėgos visiškai sužlugdė“, – prisimena Pavliukas.

Viceministro teigimu, po virtinės nesėkmių Ukrainoje Rusijos kariai turėjo persigrupuoti, tačiau jie nesiliovė bandę užimti sostinę. Rusijos ginkluotosios pajėgos bandė visiškai apsupti ir blokuoti miestą, okupantai apšaudė Kyjivą, tikėdamiesi pasėti paniką tarp vietos gyventojų ir priversti pasiduoti valdžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()