„Prasideda!“ - skelbiama, kas nutiko Z-patriotui, kuris kritikavo Putiną  ()

Kremlius ėmėsi aktyviausių Z-patriotų, kurie nėra patenkinti Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2014 metų prieš Ukrainą kovojantis „DLR“ kovotojas Jurijus Jevičius yra teisiamas už Rusijos kariuomenės diskreditavimą ir už Rusijos vadovybės kritiką.

Rusijos vyriausybė ėmėsi kovos su Z-patriotais, aktyvistais ir „karo korespondentais“, kurie kritikuoja Vladimirą Putiną už kare padarytas klaidas. Beveik visiems režimo priešininkams palikus Rusiją, Kremlius nusprendė atsikratyti ir palaikančiais karą, bet nesutinkančiais su Putino sprendimais.

Donecko kovotojas Jurijus Jevičius, kuris nuo 2014 metų pavasario prisijungė prie „DLR“ ir nuo tada priešinosi Ukrainai, pastaruoju metu keikė Rusijos vadovybę dėl nesėkmingų karo veiksmų. Rusijos valdžią Jevičius vadino „užsienio agentais“. Dėl to Jevičiui buvo iškelta baudžiamoji byla.

Ukrainos žurnalistas Denisas Kazanskis, ne kartą kalbėjęs apie Jevičių, mano, kad Rusijoje prasidėjo tai, apie kas seniai buvo prognozuota - Kremlius pradėjo ieškoti naujų priešų. Šią poziciją dabar užims vadinamieji „Z-kanibalai“.

 

Propagandistai puolė kalbėti apie Jevičiaus „dorybes“, kad pabandytų išgelbėti jį nuo teismo. Jie suprato, kad gali tapti kitomis represijų aukomis.

(74)
(0)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: