„Ginkite kaip Rusijos teritoriją“ - kokį gudrų planą surezgė Lukašenka?  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu balandžio 10 dieną lankėsi Baltarusijoje ir susitiko su Aleksandru Lukašenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsišaukėlis prezidentas ir Šoigu kalbėjosi apie tai, kad Rusija turėtų apsaugoti Baltarusiją „kaip savo teritorijos dalį“, įskaitant galimybę panaudoti branduolinį ginklą. Apie tai pasakojo politikos strategas Borisas Tizenhauzenas.

Tizenhauzenas prisiminė, kad neseniai Lukašenka keliavo į Rusiją susitikti su Vladimiru Putinu. Šiame kontekste Lukašenkos teiginiai, kad dabartinių saugumo garantijų jam neužtenka ir reikia jas peržiūrėti, skamba labai įdomiai. Rusija turi suteikti tas garantijas Baltarusijai „tarsi ji būtų sava teritorija“.

„Jei Baltarusiją laikytume Rusijos teritorija, tai, paprastai tariant, Lukašenkos teiginius būtų galima išversti taip: jam reikia tokių garantijų, kad agresijos prieš Baltarusiją atveju Rusija turėtų teisę panaudoti branduolinį ginklą“ – pabrėžė Tizenhauzenas.

 

Lukašenka didžiausiomis grėsmėmis neabejotinai laiko NATO, Lenkiją, Ukrainą. Tizenhauzenas mano, kad tokie Lukašenkos pareiškimai rodo didelę baimę. Branduolinės garantijos reikalingos, nes faktinis Baltarusijos vadovas supranta, kad netrukus jo laikas baigsis.

(30)
(6)
(24)

Komentarai ()