„Išvados padarytos.“ HIMARS nebegali sunaikinti svarbiausių Rusijos taikinių - kas nutiko?  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas papasakojo apie derybas su sąjungininkais dėl ginklų, galinčių naikinti taikinius 120-150 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos iškėlė savo sandėlius iš HIMARS veikimo ribų, interviu „Delfi“ pasakojo Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Jis pažymėjo, kad nuo praėjusių metų gegužės Ukraina gavo galingas 155 mm haubicas. Vėliau Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo naudoti HIMARS, o tai turėjo didelės įtakos situacijai mūšio lauke. Kitų rūšių ginklų, ne tik amerikietiškų, bet ir prancūziškų bei vokiškų, tiekimas leido sėkmingai naikinti taikinius, esančius 80 km atstumu. Tai - ginklų ir degalų sandėliai bei vadavietės.

Rusų įsibrovėliai pradėjo ieškoti sprendimų, kaip atremti šiuolaikinius Ukrainos ginklus. Jie padarė tam tikras išvadas - arti fronto nebeįrenginėja jautrių objektų. „Jie pradėjo stumti visą šią infrastruktūrą per 120 km“, – sakė ministras.

 

Reznikovas pridūrė, kad Ukrainos kariams iškilo klausimas, kaip naikinti priešą dideliu atstumu. Jis pažymėjo, kad Ukraina pradėjo derybas su sąjungininkais, kad gautų ginklus, galinčius naikinti taikinius net 120-150 km atstumu.

(92)
(4)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: