„Jis buvo sužeistas ir patyręs šoką, bet spjovė į pagrindinę taisyklę ir grįžo atgal“. Visa Ukraina skamba, ką padarė seržantas (Video)  ()

„Iš pradžių buvo „jūs“, nes tai vyresnis žmogus, majoras. Dabar mes ant „tu“ ir jau „krikštasūnis.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sužeistas ir patyręs šoką, tačiau savo vado po griuvėsiais nepaliko. Tai dviejų pasieniečių, majoro ir jaunesniojo seržanto, patekusių į apšaudymą netoli Bachmuto, istorija.

Abu buvo sužeisti, bet išgyveno dėl to, kad savųjų mūšyje nepaliekama, rašoma TSN istorijoje.

Tarp jų - amžiaus ir karinių laipsnių skirtumas. „Iš pradžių buvo „jūs“, nes tai vyresnis žmogus, majoras. Dabar mes ant „tu“ ir jau „krikštasūnis“, – pasakojo seržantas.

Pasieniečiui majorui Andrijui Solomoniukui jau buvo atlikta 11 kojos operacijų, trys – akies ir trys – plaučių. Sako, su tokiais sužalojimais tiesiog mirtinai nukraujuotų. Jį išgelbėjęs kovotojas yra Vitalijus Demjančukas. Jis taip pat buvo sukrėstas ir sužeistas, bet grįžo atgal ir išgelbėjo majorą.

Vitalijus atvyko aplankyti Andrijaus į ligoninę. Dabar jie kartu prisimena mūšį, dėl kurio jie tapo beveik šeima.

 

„Pagal visas taisykles, tu pats turi išlikti gyvas – tai pagrindinė taisyklė. O jis toks, net negalvojo, lindo manęs ieškoti“, – pasakojo Solomoniukas. Majoras svajoja atvykti į Demjančuko namus ir padėkoti tėvams, kad užaugino tokį sūnų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(0)
(143)

Komentarai ()

Susijusios žymos: