Prisišnekėjo: skelbiama, kokią „dovaną“ JAV rengia Orbanui  ()

JAV vyriausybė jau pradėjo ruošti dokumentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviejų partijų grupė JAV Kongrese rengia sankcijas, kurios bus nukreiptos į žmones, susijusius su Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano vyriausybe.

Apie tai rašo „The Guardian“.

Sankcijų įstatymo projektas skirtas buvusiems vyriausybės pareigūnams ir rėmėjams, dažniausiai susijusiems su V. Orbano partija „Fidesz“.

Įstatymo projektas buvo rengiamas nuo praėjusių metų. Greičiausiai jis bus pateiktas Kongresui gegužės mėnesį. JAV pareigūnai tikisi, kad dokumentas sulauks plataus palaikymo.

JAV iždas balandžio 12 dieną įvedė sankcijas Budapešte įsikūrusiam Tarptautiniam investicijų bankui (IIB), kurio didžioji dalis priklauso Rusijai. Vengrija išreiškė nusivylimą tokiais JAV veiksmais.

„Mes priimame ir suprantame, kad atstovaujame įvairioms nuomonėms, bet nesuprantame, kam daryti spaudimą kitoms valstybėms, kad jos pakeistų savo poziciją... Vengrija yra valstybė, todėl ją reikia vertinti kaip atskirą valstybę, o ne kaip koloniją“, – sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijarto.

 

Balandžio 11 dieną leidinys „444.hu“ pranešė apie JAV rengiamą dokumentą, numatantį sankcijas Vengrijos „įtakingiems asmenims“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(438)
(15)
(423)

Komentarai ()