„Jie negali kompensuoti nuostolių“. Ką Ukrainos dronai masiškai daro su Rusijos tankais (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai naudoja platų amunicijos arsenalą, kad sistemingai mažintų Rusijos techniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Rusijos plataus masto invazijos pradžios internete pasirodė daugybė vaizdo įrašų, kuriuose ukrainiečių bepiločiai lėktuvai smogia rusų tankams, praneša „Forbes“. 

Socialiniuose tinkluose paskelbta daug vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip dronai granatomis apmėto tankus. Operatoriai stengiasi pataikyti į atvirą liuką, kad padarytų kuo didesnę žalą, ir kartais tam prireikia kelių bandymų. Nedidelė VOG-17 granatsvaidžio amunicija tokioms atakoms netinka, tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai turi iš ko rinktis: RGD-5, F-1, DM-51 ir kitų granatų.

Pastaruoju metu kariuomenė demonstruoja 40 mm granatų iš JAV, termobarinių granatų RGT-27S2 ar padegamųjų bombų mėtymą. Didesni bepiločiai orlaiviai, pavyzdžiui, „Aero Intelligence Organisation“ R-18, gali numesti sunkiąsias prieštankines granatas RKG-3, kurios gerai prasiskverbia pro šarvus, tačiau yra brangesnės.

 

Daugeliu atvejų matyti, kad vaizdo įraše matomi bepiločiai orlaiviai naikina rusų tankus, kuriuos jau paliko įgula. Nepagalvokite, lyg tai šaudmenų švaistymas, nes priešingu atveju rusai gali ištraukti ir suremontuoti kovines mašinas. Labai dažnai tankai užstringa purve arba pameta vikšrus, todėl juos galima greitai suremontuoti. Net ir prieštankinės raketos ar patrankos pataikymas negarantuoja šarvuočių sunaikinimo.

 

Kaip pažymi „Forbes“, dronai pasirodė esantys puikūs naikinimo ginklai. Sistemingas Ukrainos operatorių darbas mažina Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankų parką. Rusija gali pagaminti tik dalį tankų, kad kompensuotų nuostolius, o kiekviena transporto priemonė yra svarbi. Kariniai tyrėjai iš „Oryx“ skaičiuoja, kad vien Ukrainoje rusai neteko daugiau kaip 10 000 transporto priemonių.

„Jei vaizdo įrašai internete ką nors rodo, naikinimas yra greitas, profesionalus ir negailestingas“, - pažymėjo „Forbes“ analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()