„Jie supanikuoja“ – atskleidė netikėtą paslaptį, kodėl Rusijos tankai masiškai sprogsta ant minų  ()

Bandydami atakuoti, okupantai beveik niekada nenaudoja priešmininių tralų, o pasikliauja inžinerinėmis transporto priemonėmis UR-77 „Meteorit“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesėkmingas bandymas užgrobti Vuhledarą parodė, kad rusų tankai masiškai sprogsta minų laukuose. Britų laikraštis „The Economist“ paaiškino, kodėl taip nutinka.

Ukrainiečių taktika buvo užminuoti atvirą teritoriją aplink Vuhledarą. Tai leido nugalėti rusų armiją, kuri net nesugebėjo pasiekti miesto. Už tai generolas Rustamas Muradovas, atsakingas už Vuhledaro puolimą, buvo atleistas.

Rusijos tankai sprogsta ant minų visoje fronto linijoje. Taip yra nepaisant to, kad minos nekelia rimtos grėsmės tankams. Jos gali jį sustabdyti, bet labai retai sunaikinti.

Ukrainos kariuomenė turi sovietinių prieštankinių minų TM-62, taip pat amerikietiškų RAAM minų, kurias galima šaudyti iš artilerijos.

Kodėl Rusijos tankai sprogsta ant minų?

Tankų įgulos turi skirtingus būdus palyginti saugiai „naršyti“ minų laukuose. Teoriškai rusų būriai turėtų turėti bent vieną tanką su priešmininiu tralu. Jis sumontuotas priešais mašiną ir savo svoriu aktyvuoja miną. Rusijos armija, anot leidinio, beveik visiškai nustojo naudoti tokius tralus 2022 metų vasarą.

 

Rusijos Federacijos armijos inžineriniai daliniai turi priešminines mašinas UR-77 „Meteorit“. Tokia mašina paleidžia kabelius, kurie turi išvalyti 90 metrų ilgio ir 6 metrų pločio plotą. Teoriškai tai turėtų veikti. Tačiau praktiškai apšaudomi rusų tankai pradeda panikuoti ir palieka provėžą. Todėl pirmasis tankas gali blokuoti visos kolonos judėjimą. Todėl mūšio lauke dingsta koordinacija.

Leidinys pažymi, kad Rusijos Federacijos nesugebėjimas prasibrauti per minų laukus rimtai apsunkina jų puolimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(1)
(126)

Komentarai ()