Rusija paskelbė uždarysianti savo paskutinę plutonio gamyklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cesar 2010-04-15 15:58
saunu bus jei tai tiesa ir rusai nusileis su savo principais
immortallt 2010-04-15 16:31
Baisu pagalvot apie toki kieki plutonio! Aisku butu geriau jei butu galima naudingai panaudoti energijai isgauti nei likviduoti visiskai. Nors ir vel del saugumo sumetimu turbut geriau tiesiog likviduot, nei leist per daug ranku.
rob 2010-04-15 17:02
Durnas žyngsnis, kaip diena aišku, kad JAV ir RUSIJA turi nė nesiruošia mažinti branduolinio arsenalo. Kaip žinote praitas toks sutitarimas nekaip baigėsi. Rusai sumažino, JAV - ne. Taip, kad JAV teks nusileisti ant žemės ir pripažinti kitų valstybių sieki tobulėti. Jeigu Prancuzija pareiškė kad nemažins, tai kas gali patikėti kad Du gigantai mažins.
Sloth 2010-04-15 18:06
Logiškai mąstant, būtent branduoliniai užtaisai ir menkina JAV ir Rusijos veiksmų galimybes. Todėl joms tiesiogiai naudinga sunaikinti tiek savo, tiek kitų valstybių branduolinių ginklų arsenalus. JAV ir Rusija ir be jokių atomkių yra stipriausios valstybės karine prasme ( na dar Kinija ) ir joms jau geriau atsisakyti pačioms turėti šiuos ginklus, negu leisti mažoms valstybėms jų prisikept ir išsikalinėt. Bent jau aš taip manau
Muskietininx 2010-04-15 18:14
Man kyla klausimas, kodėl reikia bijot atsisakyt savo atominių bombų aresenalo ? Tas ginkas praktiškai niekam tikros naudos juk neatneša, o dabar 21 a. , globalizacijos laikas, kokia prasmė jas laikyti ? Aišku, valstybės saugumas ir pan. , bet nuo ko tu ginsies su ta bomba ? Vienos didelės valstybės kaip JAV ar Rusija bombos paleidimas greičiausiai atneštų pražūtį visam pasauliui. Šiais laikais atominė bomba gali būt reikalinga tik teroristams, kuriems nusispjaut ant pasaulio ir net savo žmonių. Ta baimė niekam nereikalinga, o reikia tiek nedaug, reikia tiesiog ryžtis ir atsisakyti to kenkėjo. Galbūt ta problema iškyla dėl to, kad daugelio šalių generolai ir kiti asmenys atsakingi už tuos dalykus dar gyvena šaltojo karo laikotarpiu ? Tai tada velniop juos visus. Sukelkim į atsakingus postus jaunus, logiškai ir tinkamai mąstančius žmones ir viskas iškart pasikeis. Ar nebūtų geriau mums visiems ? Kalbant būtent apie šį atvėjį, aišku neužmirštant ir kitų.
zugalia 2010-04-15 21:01
skaiciau rusijoj kitokia info... nusidevejo visi irengimai ir iseities kitos neliko visi specialistai jau pabego i uzsienius ner kam rusijoj ta plutony gamint nekalbant jau kad zaporoziecio nesudeba pagamint tai dabar sou darys alia tegyvuoja taika
zamzungas 2010-04-15 21:10
aisku jog visada atsiras kas varo ant rusu nes daug kam tai iskiepita i samone taip smarkiai, kad net lygiai tokia pacia amerikieciu situacija praleidzia pro akis... siaip manau pats laikas atsisakyt tu ginklu nes visgi tai jau atgyvenes dalykas, reikia ieskoti ko nors naujo. beje kaip jie ketina likviduoti ta plutoni juk nesudegins ir po zeme nepakis
Vytax 2010-04-15 23:01
Tai, kad ko gero tą plutonį likviduoti ir tėra tik vienintelis kelias. Sumaišyti su panaudotu branduoliniu kuru, kad būtų atitinkamas sodrumas, kad tiktų atominėms elektrinėms. Ir tada rusams atominėms elektrinėms kuro pakaks turbūt keliems dešimtmečiams. Tą patį būdą naudoja ir amerikiečiai.
lightfire 2010-04-16 07:42
Tai yra atvirkštinio ryšio principas. JAV i SSRS Šaltojo kao metu realiai ir tiesiogiai nekaiavo pagrinde dėl branduolinių ginkų. Dabar mes sakome, kad Šaltasis karas baigėsi, globalizacijos laikas ir pan - taika,daugystė, o karas tarp tokių valstybių neįmanomas. Puiku, taip sakome, manoma,bet garantuoja tai ne tušti žodžiai, o būtent branduoliniai ginklai. Jie palaiko pusiausvyrą. Tie, kurie čia sako, kad niekas nesiruošia mažinti asenalo, tegu geriau pasižiūi į skaičius - kiek buvo branduolinių ginklų kokiais 1988-ais ir dabar. Planas yra mažinti dar labiau, bet išlaikyti pusiausvyros skaičių. Plutonio gaminimas savaime nėra pavojingas, bet nereikalingas tokioms šalims. Jo platinimas daug pavojingesnis.
Kupse123 2010-04-16 15:33
o rimtai , negalima to plutonio panaudoti kaip kuro (pvz branduolinese?)