Žinios apie gyvenimą okupuotame Donbase sutrikdė net propagandą: „Ar suprantate, kad apie tai kalbame pirmą kartą?“ (Video)  ()

Prorusiški Donbaso gyventojai galbūt ir džiaugėsi menamu prisijungimu prie Putino Rusijos, tačiau okupantai gero gyvenimo jiems nežada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „pagalba“ Donbasui, vaizdžiai tariant, pavertė regioną dykuma. Okupantai nesugeba išspręsti vandens tiekimo problemos. Atvirai apie tai buvo kalbama propagandinėje „Donecko Liaudies Respublikos“ televizijos laidoje.

Okupantų atstovas laidoje pripažino, kad vandens klausimo artimiausiais metais išspręsti nepavyks. Ši Rusija nepajėgi vandeniu aprūpinti net nedidelio likusių žmonių skaičiaus.

Vamzdyno pralaidumas yra kelis kartus mažesnis nei Doneco–Donbaso kanalo galimybės. Laimei, gyventojų skaičius taip pat labai sumažėjo. Apskritai, ateinančiais metais turėsime vienaip ar kitaip susiveržti diržus, dar racionaliau ir atsargiau elgtis su šiuo resursu“, – sakė vietos „pareigūnas“.

Net propagandistę laidos vedėją nustebino toks Kremliaus statytinio atvirumas. „Ar suprantate, kad apie tai kalbame pirmą kartą? „Ateinančiais metais suveržti diržus“, – sakė vedėja.

 

Okupantas atsakydamas pažymėjo, kad padėties ištaisyti tik karinėmis priemonėmis nepavyks. Jis tikina, kad tik naujų Ukrainos teritorijų užgrobimas gali aprūpinti okupuotą Donbasą vandeniu. Ukrainiečiai tuo, beje, abejoja, nes Rusijos kariai per besitęsiančią invaziją sunaikino visą sudėtingą vandens tiekimo sistemą okupuotose teritorijose. To ištaisyti užimant naujas teritorijas neįmanoma.

(18)
(6)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: