[ŽT] „Gazprom“ skelbia apie katastrofą Europai (Video)  (2)

„Gazprom“ ir toliau laukia šaltos žiemos, kad Europa užšaltų ir vėl pradėtų pirkti dujas iš Kremliaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai trūkstant pinigų, „Gazprom“ paskelbė naują prognozę apie „nuožmią žiemą“ ES. 2022 m. rugsėjį „Gazprom“ taip pasitikėjo savo tvirtumu, kad paskelbė 2 minučių trukmės vaizdo įrašą apie šąlančią Europą.

Rusijos Federacijoje buvo tikima, kad vakariečiai be dujų neišgyvens žiemos, todėl bus priversti susitaikyti su visomis Kremliaus sąlygomis. Tačiau 2022–2023 metų žiema pasirodė rekordiškai šilta, Europa apsirūpino dujomis iš kitų šaltinių, o „Gazprom“ liko su nosimi: kuro pardavimas smuko iki 40 metų senumo apimčių.

2023 metais Rusijos monopolistas nelaukė rudens ir balandžio 18-ąją išsakė dar vieną prognozę: kitą žiemą europiečiai tikrai sušals be rusiškų dujų. „Gazprom“ teigė, kad Europos požeminių saugyklų pildymo sezoną prieš naują šildymo sezoną apsunkins konkurencija dėl suskystintų gamtinių dujų. Maskva tikisi pasinaudoti šia situacija, kad užlopytų milžinišką biudžeto skylę.  

 

„Šilti orai žiemą padėjo Europai išgyventi šildymo sezoną. Tačiau garantijų, kad gamta pateiks tokią dovaną ateinantį šildymo sezoną, nėra“, – sako monopolistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(76)
(-71)

Komentarai (2)