[ŽT] Smūgis Maskvai: Kazachstanas kategoriškai atsisako padėti - po savaitės prasidės įdomūs įvykiai  ()

Kazachstanas nepasidavė Rusijos Federacijos įtikinėjimui ir atsisakė padėti Kremliui. RF liko mažiau nei savaitė, kol Kazachstanas atims iš jos galimybę per paralelinį importą gauti sankcionuotų Vakarų prekių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Eurasianet“ ir „Financial Times“.

Nuo balandžio 1 dienos Kazachstanas stebės prekių judėjimą visoje šalyje ir užkirs kelią bandymams į Rusijos Federaciją eksportuoti ES ir Vakarų uždraustus produktus. Aukštas pareigūnas priminė, kad Kazachstanas nepradėjo taikyti sankcijų Rusijos Federacijai, tačiau nepritars vakarietiškų apribojimų pažeidimui ir nesiruošia tapti jų apėjimo platforma. Beje, V. Putinas neseniai pasakė, kad 2022-ieji Rusijos Federacijai tapo „naudingi“.

Jei tikėti jo versija, tada po rekordinio skaičiaus sankcijų šaliai agresorei įvedimo Rusijos verslas tariamai pradėjo sparčiai vystytis ir užimti vidaus rinkoje laisvas vietas. Tačiau Kazachstano nacionalinis statistikos biuras tvirtina, jog su diktatoriaus žodžiais ne viskas taip aišku. Pernai eksportas į Rusiją išaugo 25 proc. Atsirado ištisos prekių kategorijos, kurių tiekėjas buvo Kazachstanas.

 

Pavyzdžiui, skalbimo mašinų eksportas šoktelėjo nuo beveik nulio 2021 m. iki beveik 100 000 vienetų 2022 m. 2021 metais Kazachstanas tiekė Rusijai modernių puslaidininkių už 12 000 USD, o 2022 metais – už 3,7 mln. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(5)
(65)

Komentarai ()