„Xi Jinpingas piktas“. Skelbiama, kas įvyko Maskvoje  ()

Igoris Eidmanas mano, kad Kinijos lyderio vizitas į Maskvą buvo nesėkmingas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-23 „Xi Jinpingas piktas“. Skelbiama, kas įvyko Maskvoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos lyderio Xi Jinpingo sensacingas trijų dienų vizitas Maskvoje baigėsi. Ir, nepaisant Kremliaus propagandos džiūgavimo, kelionę galima laikyti nesėkminga.

Tokią nuomonę savo „Facebook“ tinklaraštyje išsakė Rusijos opozicijos lyderis, sociologas Igoris Eidmanas. Jis atkreipė dėmesį į du svarbius susitikimo momentus. Pirma, V. Putinas itin vangiai žiūrėjo į Kinijos vadinamąjį „taikos planą“, kuriuo siekiama užbaigti Rusijos karą prieš Ukrainą.  

Jis nekalbėjo nei apie paliaubų troškimą, nei apie pasirengimą kompromisams, nei apie būtinybę nutraukti agresyvius veiksmus. „Kinų planas išgelbėti V. Putiną bandant įšaldyti karą arba padaryti Ukrainą kaltininke dėl jo tęsimo kol kas buvo atidėtas“, – sakė I. Eidmanas.

 

Antrasis signalas – Xi atsisakymas pasirašyti susitarimą su Maskva dėl kito dujotiekio į Kiniją tiesimo ir mėlynojo kuro pirkimo iš Rusijos didinimo. Tai nuosprendis „Gazprom“, kuris prarado Europos rinką dėl agresyvių Maskvos išdaigų. Posūkis į Rytus nepavyko.

„Esmė: Xi tikriausiai piktas, o V. Putinas nusivylęs. Kinijos pagalba Rusijai rimtai nepadidės“, – pareiškė opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(1)
(114)

Komentarai ()