„Pokyčiai palies visus“. „Google“ direktorius skelbia apie naują sprogstamą technologiją ir rimtą perspėjimą žmonėms  ()

„Google“ generalinis direktorius Sundaras Pichai perspėja, kad mūsų silpna civilizacija apskritai bus labai paveikta DI pažangos – mes visi turėtume ruoštis poveikiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes turime prie to prisitaikyti, kaip visuomenė“, – interviu CBS laidai „60 minučių“ metu sakė S. Pichai patikliajam Scottui Pelley, kaip citavo CNBC.

„Tai turės poveikį kiekvienam produktui kiekvienoje įmonėje“, – pridūrė S. Pichai ir perspėjo, kad tai turės įtakos „žinių darbuotojams“, tokiems kaip rašytojai, buhalteriai, architektai ir net programinės įrangos inžinieriai. „Tai košmarų mašinos. Pokyčiai palies visus“.

S. Pichai sakė, kad DI ne tik gali visiškai pertvarkyti darbo jėgą įmonėse ir priversti žmones išeiti iš darbo, bet DI daroma žala gali būti tiesioginė ir klastingesnė. Pavyzdžiui, blogi veikėjai gali jį panaudoti sąmoningai dezinformacijai skleisti.

„Jis gali būti labai žalingas, jei bus įdiegtas neteisingai, o mes dar neturime visų atsakymų – bet technologija sparčiai vystosi“, – CBS sakė S. Pichai. „Taigi, ar tai neleidžia man ramiai miegoti naktį? Tikrai taip“.

Ir patikėkite mumis: jei žmones gali suklaidinti dirbtinio intelekto sukurtas popiežiaus Pranciškaus vaizdas, apsisupęs balta „Balenciaga“ pūkuota striuke, jie, be abejo, taip pat lengvai gali patikėti netikrais žiniasklaidos pranešimais, sukurtais dėl daug niekšiškesnių priežasčių.

 

„Su dirbtiniu intelektu bus galima lengvai sukurti vaizdo įrašą, kuriame Scottas galėtų ką nors pasakyti arba aš ką nors kalbėčiau, ko mes niekada nesakėme“, – sakė S. Pichai. Visuomeniniu mastu gali padaryti daug žalos.

Tačiau užuot atsisakius dirbtinio intelekto, visuomenė turės pradėti atkreipti dėmesį ir priimti daugiau įstatymų ir taisyklių, kurie „suderinami su žmogiškosiomis vertybėmis, įskaitant moralę“, interviu metu sakė S. Pichai.

„Tai ne įmonės reikalas“, – pridūrė jis. „Štai kodėl aš manau, kad į šios srities plėtrą reikia įtraukti ne tik inžinierius, bet ir socialinius mokslininkus, etikos specialistus, filosofus ir pan.

 

Iš tiesų, visa žmonių visuomenė turės šiek tiek vytis, nes dirbtinis intelektas ir toliau sparčiai tobulės, tačiau negalvokite, kad į visuomenę orientuotas S. Pichai požiūris atleis „Google“ nuo bet kokios atsakomybės.

Savo ruožtu bendrovė neseniai išleido dvidešimties puslapių dokumentą, kuriame išdėstytos „DI reguliavimo rekomendacijos“.

Tačiau ar „Google“ žais pagal savo taisykles ir paisys generalinio direktoriaus įspėjimų, yra kitas klausimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()