„Pasiruošę kontrpuolimui“ – Ukraina pirmą kartą parodė turkų monstrą „Roketsan MCL“ (Foto, Video)  ()

Šioje 49-ojoje atskiroje artilerijos brigadoje tarnaujanti salvinė ugnies sistema naudoja didelio tikslumo raketas TRLG-230, kurių nuotolis yra iki 70 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudoja Turkijos daugkartinį raketų paleidimo įrenginį „Roketsan MCL“. Balandžio 19 d. 49-osios Atskirosios artilerijos brigados feisbuko puslapyje buvo paskelbta šių instaliacijų nuotrauka kartu su transportiniu krautuvu su prierašu: „Pasiruošę kontrpuolimui“.

Kaip pranešė „Military“ stebėtojai, tai pirmasis vizualinis Turkijos „Roketsan MCL“ buvimo Ukrainos gynybos pajėgose patvirtinimas. Kartu jie pažymėjo, kad kamufliažas nuotraukoje yra panašus į tą, kuris pritaikytas parodos įrangos pavyzdžiui.

Taip pat pastebėta, kad nuotraukose vietoj dviejų paketų po šešis paleidimo vamzdžius 230 mm raketoms, matyti du blokai su dviem paleidimo vamzdžiais.

 

„Roketsan“ sistemos jos pristatymas įvyko 2021 metais parodoje IDEF-2021. Turkijos priešlėktuvinių raketų sistema yra pagrįsta rusiška KamAZ-65224 trijų ašių važiuokle su 6x6 ratų formule. Kaip ginklus sistema gali naudoti tiek standartinius 122 mm šovinius, tiek 230 mm ir 300 mm raketas.

 

„Oryx“ portalas pernai pranešė, kad Ukrainos pajėgose naudojamos „Roketsan“ kompanijos raketos TRLG-230.

TRLG-230 yra didelio tikslumo raketa, turinti inercinę, palydovinę ir lazerinę valdymo sistemą. Kaip taikinio indikatorius naudojamas dronas „Bayraktar TB2“, taip pat gali būti naudojama antžeminė stotis, kurios dėka raketos gali pataikyti į taikinį su ne didesne nei 2 metrų klaida.

Raketa susideda iš dviejų dalių – kuro dalies ir pagrindinės, kurioje yra nukreipimo priemonės. Kovinė galvutė yra 42 kg, o žalos atstumas siekia 70 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()