Mirė „Nemirtingasis pulkas“: Kremlius siaubingai bijo - britų žvalgyba skelbia, kas nutiko  ()

Paaiškėjo tikroji „Nemirtingojo pulko“ žygio Rusijoje atšaukimo priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akcija „Nemirtingasis pulkas“, skirtas Didžiojo Tėvynės karo dalyviams atminti, kurios metu rusai neša savo artimųjų, kovojusių fronte ir dirbusių namų fronte, portretus.

Rusijoje tradicinis vadinamojo „Nemirtingojo pulko“ žygis, kurį V. Putino režimas jau kelerius metus rengia gegužės 9 d., 2023 m. bus atšauktas. Ne išpuolių baimė privertė Kremlių pakoreguoti renginių visoje šalyje planą.

2023 m. balandžio 18 d. Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė apie „Nemirtingojo pulko“ atminimo eitynių atšaukimą neva dėl saugumo priežasčių. Organizatoriai sugalvojo absurdišką akcijos atšaukimo paaiškinimą, pavadinę ją „formato išplėtimu“. Tikrąją priežastį nustatė britų žvalgyba.

Ji paprasta: Maskva baiminasi, kad eitynių metu paaiškės Rusijos nuostolių Ukrainoje mastas. Į gatves išeis Ukrainoje likviduotų okupantų giminaičiai su savo portretais, savo skaičiumi šokiruodami visuomenę.

 

„Iš tikrųjų valdžia greičiausiai nerimavo, kad dalyviai išryškins pastarojo meto Rusijos nuostolių (per karą Ukrainoje - red.) mastą“, - sakoma Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

Žvalgyba pabrėžia, kad Rusijos valdžia ir toliau bando sutelkti visuomenę aplink propagandinius mitus apie 1940-uosius, naudodamasi savo istorine Antrojo pasaulinio karo patirtimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: